Japonya'dan Tacikistan'a Mali Destek

Japonya'dan Tacikistan'a Mali Destek

- Japonya, sınır güvenliğinin artırılması ve çocuk hastalıklarıyla mücadele kapsamında Tacikistan'a 7,56 milyon dolarlık kaynak sağlayacak

TAŞKENT (AA) – Japonya, sınır güvenliğinin pekiştirilmesi ve çocuk hastalıklarıyla mücadele için Tacikistan'a 7,56 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.

Japonya'nın Duşanbe Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Takaşi Kamada ile Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Orta Asya Bölge Temsilcisi Ashita Mittal, "Tacikistan'ın Hatlan vilayetindeki devlet sınırlarının pekiştirilmesi" projesiyle ilgili anlaşmayı imzaladı.

Anlaşma kapsamında, Japonya hükümeti söz konusu projenin hayata geçirilmesi için Tacikistan'a 2 milyon 260 bin dolarlık kaynak ayıracak. Proje, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Orta Asya Bölge Temsilciliğinin teknik destekleriyle hayata geçirilecek. Sağlanacak kaynak, Tacikistan'ın Afganistan sınır kapıları ile sınır koruma birliğinin karakol binalarının modernizasyonunda kullanılacak.

Japonya, Tacikistan'ın Afganistan ile sınır güvenliğinin artırılması amacıyla daha önce de 3,9 milyon dolarlık destek sağlamıştı.

Japon hükümeti ayrıca Tacikistan'daki çocuk hastalıklarıyla mücadele kapsamında ülkeye 5,3 milyon dolarlık kaynak aktaracak. Bu projeye ilişkin anlaşma da Takaşi Kamada ile UNICEF Duşanbe Temsilcisi Lucia Elmi arasında imzalandı.

Proje, UNICEF'in Tacikistan Temsilciliği tarafından yürütülecek. Çeşitli aşı ve ilaçların alınmasını öngören proje ile Tacikistan'daki çocuk hastalıkları ve ölümlerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Etiketler Japonya Tacikistan