Jirki Aşireti İleri Geleni Adıyaman; 'Aşiret Liderinin İntikamını Alacağız'

Jirki Aşireti İleri Geleni Adıyaman; 'Aşiret Liderinin İntikamını Alacağız'

HAKKARİ'de Jirki aşiretine mensup bir grup, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, aşiret liderleri Tahir Adıyaman'ın PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında...

HAKKARİ'de Jirki aşiretine mensup bir grup, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, aşiret liderleri Tahir Adıyaman'ın PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında yaralanmasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti'nin Hakkari'deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını alacağız" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık Köyü'nde yaşayan aşiret lideri Tahir Adıyaman dün ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii'nde özel aracıyla seyir halindeyken, bir grup PKK'lı teröristin silahlı saldırısında yaralandı. Tahir Adıyaman tedavi altına alınırken, Hakkari'ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çanaklı Köyü'nde yaşayan Adıyaman'ın akrabaları bugün, köyde basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi.

Çanaklı Köyü'nde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 100 aşiret mensubu katıldı. Açıklamayı, Hakkari Bölgesindeki Jirki Aşiretinin ileri gelenlerinden olan Mehmet Adıyaman yaptı. PKK'ya büyük tepki gösten Adıyaman şöyle konuştu:

"Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, oğlu ve iki yakını ile bir ihtiyacı için Beytüşşebaba giderken PKK'lılar tarafından yolları kesilmiş. O da yolun kapalı olduğunu görünce geri dönmek istemiş. Dönüş sınasında PKK'lılar ateş etmiş. Tahir Adıyaman'ın ayağına bir mermi isabet etmiş. Allah acil şifalar versin. Tahir Adıyaman kötü ve yanlış bir insan değildi. Evindeydi, bölgede bir taziye ya da bir barış olduğu zaman gelip aracı oluyordu. Böyle bir şeyi haketmemişti. Aşiret liderimizin ayağına sıkılan kurşun Jirki aşiretinin kalbine sıkılmıştır. Biz Jirki aşireti olarak çok öfkeliyiz ve hepimiz yaralıyız. Bundan sonra bizim aşiret ile PKK'lılar arasında ip kopmuştur. Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler. Biz aşiret olarak karar vermişiz. Yani bizler aşiret liderimiz için kendimizi suya bile atarız. Allah bizi yaşatırsa bizler aşiret lideri Tahir Adıyaman'ın intikamını, onların siyasi parti temsilcilerinden ve milletvekillerinden alacağız. Bizim aşiret liderimize bunu yapanlar edepsizlik yapmıştır. Bizler jirki aşireti olarak bundan sonra da devletimizle canla-başla bilikte olacağız."

PKK KÜRTLERİ MUHACİR DURUMUNA DÜŞÜRDÜ

PKK'nın bütün Kürtleri imha ettiğini de ileri süren Adıyaman, "Yüksekova'daki insanları muhacir duruma düşürdüler. Bırakmadılar tek yorganlarını bile alsınlar. Binlerce Kürdü perişan edip, yalınayak muhacir duruma düşürdüler. Silopi, Cizre, Diyarbakır'da onlar Kürtleri imha ettiler. Kürtlerin düşmanıdırlar. Bugünden sonra onlar bizim aşiretin içine gelmesinler. Nereye giderlerse gitsinler. Bizim bulunduğumuz bölgelere gelmesinler. Bunlar böyle yaptıktan sonra Kürtlerin bulunduğu il ve ilçelere de Kürtlere en büyük ihaneti yaptılar. Bundan sonra onlarla hiç bir alakamız yok. Bize yakın bir Kürt varsa o da sayın Barzani'dir. Şunu çok iyi bilsinler Kürtler artık onların etrafında değil ve onları sevmiyorlar. Bizden uzak kalsınlar. Aşiretimiz 50 bin nüfusludur" dedi.

FOTOĞRAFLI