Judocular kangal ile idmana çıkıyor

Judocular kangal ile idmana çıkıyor

Judo Kadın Milli Takımı'nın Bolu'daki dağ koşusuna, kamp merkezinin köpekleri de katılıyor.

Uluslararası organizasyonlara hazırlık kapsamında Bolu'da kamp yapan Judo Kadın Milli Takımı'nın dağ koşusuna, kamp merkezinin güvenlik köpekleri de eşlik ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa giren milli takım, antrenörleri gözetiminde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetre olduğu bölgede, kuvvet ve kondisyon ağırlıklı çalışma yapan sporcular, antrenmanlar kapsamında dağ koşusuna da çıktı.

Milli takımın, yaklaşık 70 dakika süren dağ koşusuna tesisin köpekleri de eşlik etti. Tesiste bulunan 2 bekçi köpeği, ormanlık alanda koşan sporcuları takip etti. Köpekler, koşuyu tamamlayan sporcularla tesislere döndü.

Milli takım antrenörü Muzaffer Alaçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek rakıma sahip bölgede kondisyon ve kuvvet antrenmanları yaptıklarını söyledi.

"Onlar bize güven veriyor"

Mili sporcuların, zor şartlara alışması için karda koşu yaptıklarını belirten Alaçam, şunları kaydetti:

"Kızlarımız her antrenmanda 60-70 dakika koşuyor. Onların koşusu esnasında tesiste bulunan köpekler de sporcuların yanında oluyor. İlk başta sporcularımız köpeklerden korkuyordu ama belli bir süre geçince alıştılar. Artık köpeklerle koşuyorlar."

Takım kaptanı Belkız Zehra Kaya da gerek rakımından dolayı gerekse de tesisin güzelliğinden dolayı her yıl burada kamp yaptıklarını ifade etti.

Milli sporcu Damla Çalışkan da her gün ormanlık alanda koşu antrenmanı yaptıklarını belirterek, "Bizim her gün burada 60 dakikalık antrenmanımız oluyor. Koşarken ormana gitmemiz gerekiyor. Yanımızda köpekler olunca kendimizi tedirgin hissetmiyoruz. Onlar bize güven veriyor." diye konuştu.

 

AA