Kabinede bakanlıklar bölünüyor! İşte revizyonun detayları

Kabinede bakanlıklar bölünüyor! İşte revizyonun detayları
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin 2018 yılında kurulan ilk kabinesi için revizyon çanları çalmaya başladı. Ankara kulislerinden edinilen son bilgilere göre bazı bakanlıklar ikiye ayrılacak.

Temmuz ayı içinde Kabine değişimi bekleniyor. Yaşı tutan mevcut bakanlar, iki yılın sonunda milletvekilliğinde olduğu gibi emeklilik hakkı elde edecekler. Başarı performansına bağlı olarak en az iki-üç bakanın yeni dönemde olmayacağı konuşuluyor.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre yeni sistemle birlikte bazı bakanlıklar birleştirildi. İki yıllık sürede, birleştirilen bakanlıklardan istenilen verim alınamadı. Özellikle Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın tek çatı altında toplanmasıyla ilgili çok eleştiri bulunuyor. Bu bakanlığın tekrar ayrılması ve ‘Çalışma’ bölümünün yeni bir bakanlık olarak düzenlenmesi öngörülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da ikiye ayrılabileceği belirtildi.

YENİ YARDIMCI ATANACAK MI?

Kabine değişiminde Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için yeni isim atanıp atanmayacağı da merak ediliyor. TBMM Başkanlığı için istekli olan ancak “Temayül yoklamasına gir” önerisi üzerine geri adım atan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı beklediği biliniyor. Bakanlıkların yeniden dizayn edilmesi ve değişime bağlı olarak Fuat Oktay'dan sonra ikinci bir yardımcı atanabileceği belirtiliyor.
 
 

Sözcü