Kaçacak delik arıyorlar ! PKK taşınıyor...

Kaçacak delik arıyorlar ! PKK taşınıyor...

Hava bombardımanından rahat hareket edemeyen PKK Kandil'den taşınmaya hazırlanıyor.

Hava harekatlarıyla Kendil'de başını kaldıramaz hale gelen PKK, Süleymaniye-Halepçe hattındaki bölgeye yerleşmek için Şii Haşdi Şabi milisleriyle temasa geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ardı ardına süren operasyonlarıyla büyük darbe yiyen PKK'yı iyice köşeye sıkıştı. Bölücü örgütün bunun üzerine yıllardır merkez olarak kullandığı Kandil'i terk etmeye hazırlandığı öğrenildi. Kendine yeni yer arayışında olan PKK'nın yeni hedefinin Süleymaniye-Halepçe hattına yerleşmek olduğu ortaya çıktı. PKK ve KCK'nın bölgedeki Şii Haşdi Şabi milisleriyle müttefiklik kurarak bu planı gerçekleştirmeyi hedefledikleri belirlendi.

BAYIK 4 KEZ GÖRÜŞTÜ

PKK bugüne kadar hiçbir koşulda anlaşamadıkları Şiilerle işbirliğine girme kararı aldı. Kanlı terör örgütünün elebaşlarındanCemil Bayık, Şii Haşdi Şabi milislerinin üst düzey yöneticileriyle 4 kez görüşme gerçekleştirdi.

ŞİİLERDEN PARA VE LOJİSTİK DESTEĞİ

Görüşmeler sonucunda halepçe ve Süleymaniye vilayeti çevresinde PKK birliklerinin kurulması ve Haşdi Şabi'nin de desteklemesi kararlaştırıldı. Şiiler PKK'ya silah, lojistik ve mali destek sağlayacaklar. PKK'nın yeni planı çerçevesinde ilk etapta 500 PKK'lı Süleymaniye'de kurulacak olan kampa yerleştirilecek.