KADEM yandaş medyanın eleştirilerine yanıt verdi!

KADEM yandaş medyanın eleştirilerine yanıt verdi!
Güncelleme:

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına, yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da bulunduğu KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu son noktayı koydu.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada gündem olan konularla ilgili kısa bir açıklama gereği duydum. Öncelikle Kadın ve Demokrasi Derneği olarak sosyal  medya üzerinden söylenen her cümleye cevap verecek olsak, hayata geçirdiğimiz onlarca projeyi muhataplarıyla buluşturamazdık” diye yazdı.

Gümrükçüoğlu'nun açıklamasında, "Aba altından sopa gösterme hadsizliğini gösterenlere, hayatını iftira ve şantaj ile idame ettiren müfterilere ise bundan önce olduğu gibi bundan sonra da karşı çıkmaya ve onlara rağmen insanlık için çalışmaya devam edeceğiz" diye yazması dikkat çekti.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı devamında ise şunları söyledi:

“Dolayısıyla bugüne kadar bazı saldırılara cevap vermeyişimiz gereksiz polemiklerin tarafı olmamak içindir. İkincisi Türkiye’de yasaları çıkaran ve uygulayan merciler belli olduğu halde, İstanbul Sözleşmesi ve benzeri konularda lehte veya aleyhte sözü olanların KADEM’i hedef göstermek yerine resmi muhataplarına seslenmelerini öneririz.  İftira ve tehdit ile değil fikir ve düşünce ile kapımızı çalanlarla da fikir alışverişinde bulunmaya açığız. Kendi kişisel hırslarını ve siyasi operasyonlarını, amacı kadınların mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya çalışmak olan bir kurumu alet ederek ortaya koyanların niyetlerinin farkındayız ve bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Ayrıca belli yerlere mesaj gönderme amacıyla içinde ilgili ilgisiz KADEM geçen cümleler kurulması, bu amacı güden kişilerin içinde bulunduğu acziyeti gösteriyor. Bu zavallı tavrın beyhudeliği de ortadadır. Aba altından sopa gösterme hadsizliğini gösterenlere, hayatını iftira ve şantaj ile idame ettiren müfterilere ise bundan önce olduğu gibi bundan sonra da karşı çıkmaya ve onlara rağmen insanlık için çalışmaya devam edeceğiz.”

KİMLER SALDIRIYORDU

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ı sosyal medyadan etiketleyerek, KADEM üzerinden sert bir dille uyarmıştı.

Yusuf Kaplan’ın ardından sahneye Yeni Akit çıkmış, o da KADEM’i hedef almıştı. Sonrasında ise, bu kez Hizbullah’ın yayın organı Doğru Haber, KADEM’i ve İstanbul Sözleşmesini hedef aldı.

Aynı şekilde Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan da, isim vermeden KADEM’e ve İstanbul Sözleşmesini eleştirdi. Yeni Şafak’ın bir diğer yazarı Ergun Yıldırım da sert sözlerle KADEM’i ve İstanbul Sözleşmesini eleştirdi.

Yusuf Kaplan’ın mesajına karşılık Selçuk Bayraktar, sosyal medyada “KADEM, Ailenin birliğini ve korunmasını savunur, soros projeleri iftirası vebaldir, Müslümanın hakkaniyetine yakışmaz. Çok etkileşim alınması doğru söylendiği anlamına gelmez” yanıtını vermişti.

Öte yandan birçok tarikat da İstanbul Sözleşmesine karşı söylemlerde bulunuyordu.