Kadıköy'de toplanan öğrencilere polis engeli

Kadıköy'de toplanan öğrencilere polis engeli
Güncelleme:

Kadıköy'de, üniversitelere kayyım atamalarını protesto etmek ve tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması yapmak üzere toplanan öğrencilere polis müdahalesi geldi. çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Üniversitelere kayyım atanmasını protesto eden öğrencilerin Kadıköy'deki açıklamasına polis izin vermedi. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Üniversite öğrencileri, üniversitelere atanan kayyımlara karşı özerk üniversite taleplerini dile getirmek ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Kadıköy’de bir araya geldi.

Basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polis şiddet kullanarak engel oldu. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler bunun üzerine Kadıköy’de ara sokaklara girerek protestoda bulundu. Ara sokaklarda dağınık halde bulunan öğrenciler Sakızgülü Sokak'ta bir araya gelerek Rıhtım'a doğru yürüyüşe geçmek istedi. Polislerin engellemelerine karşı öğrenciler, "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Direne direne kazanacağız" sloganları atmaya başladı.

BİBER GAZI SIKILDI

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Ali Kenanoğlu yürüyüşe izin verilmesi için polislerle görüşme gerçekleştirdi. Milletvekillerinin taleplerini kabul etmeyen polisler öğrencileri biber gazı sıkarak ve darp ederek gözaltına aldı. Bunun üzerine sloganlar eşliğinde ara sokaklara dağılan öğrenciler, polisler tarafından takibe alındı. Ara sokaklarda da çok sayıda öğrenci gözaltına alındı Müdahale esnasında ilçe sakinleri evlerinin pencere ve balkonlarından tencere ve tavalarla, alkış ve ıslıklarla polisi protesto etti.