Kadın, Gençlik Ve Çocuk Eğitim Merkezi Projesi

Kadın, Gençlik Ve Çocuk Eğitim Merkezi Projesi

Mersin İHH İnsani Yardım Derneğince yürütülecek proje, düzenlenen törenle hayata geçirildi- Vali Çakacak:- "Burada kadınlarımız meslek edinme kurslarından geçecek, öğrendikleriyle aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar"

MERSİN (AA) - Mersin Valiliği koordinasyonunda, Mersin İHH İnsani Yardım Derneğince yürütülecek "Kadın, Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi Projesi" başlatıldı.

Vali Özdemir Çakacak, Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen projenin başlatılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje için tahsis edilen binada kadın, çocuk ve engellilere hizmet verileceğini söyledi.

Projenin, kamu ile sivil toplum kuruluşunun birlikte yaptığı güzel bir çalışma olduğunu belirten Çakacak, "Sivil toplum kuruluşlarımızın toplumdaki kırılgan kesime yönelik bu tür hizmetlerde bulunması, takdir edilecek hizmetler. Burada kadınlarımız meslek edinme kurslarından geçecek, öğrendikleriyle aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar." dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da toplumun her kesimini ilgilendiren bir çalışmaya imza atıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Özellikle kadın ve çocuklar, burada aldığı eğitimle kendi aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. İnsanların, kent kültürü içerisinde kendilerine yer edinebilmesi için bu tür sivil toplum kuruluşu çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor. İHH da bu konuda devletin vermiş olduğu imkanlarını değerlendirerek proje ortaya koydu ve uygun görüldü. İçeride kadınlarımızı gördük, hamur işi, pasta, tatlı yapıyorlar, aynı zamanda el işi yapmayı öğreniyorlar. Zamanla bunları satışa sunarak ailelerini geçindirecekler."

Konuşmaların ardından projenin hayata geçirildiği binanın açılışı yapıldı.