''Kadının Eli Emeğin Gücü''

''Kadının Eli Emeğin Gücü''

“Kadının Eli Emeğin Gücü” isimli bağış müzayedesi Cumartesi günü!

Asortie Mobilya toplumun önemli bir problemi olan Kadın Hakları İhlalleri ile ilgili önemli bir projeye imza atıyor. Türkiye’de tüm illerde geliri olmayan muhtaç kadın ve genç kızları gelir sahibi yapacak bu proje ile kadınlar artık daha özgür ve daha fazla özgüven sahibi olacak.

Bu projenin tanıtımı ve ilk adımı 25 Mayıs Cumartesi günü Saat 18.00’de Asortie Mobilya showroomunda yapılacak “Kadının Eli Emeğin Gücü” isimli bağış müzayedesi ile atılıyor. Müzayede günü sağlanan gelirden sadece kadınların çalışabileceği üretim atölyeleri açılması amaçlanıyor. Türkiye’nin dört bir yanında açılması düşünülen üretim atölyeleri belediye ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile faaliyetlerini sürdürecek. Yardıma muhtaç kadınlar bu atölyelerde istedikleri gün ve istedikleri saatte, arzu ettikleri kadar çalışarak gelir elde edecekler.

Yerel belediyelerin desteği ile açılması planlanan üretim atölyelerinde, fabrikaların el emeği ile üretilen parçalarını bu atölyelere göndermesi ve burada çalışma arzusundaki kadınların eğitimden sonra bu basit işte istihdam edilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de daha önce yapılmayan bu farklı proje ile kadınlar kendi geçimlerini sağlayacak ekonomik güce sahip oluyorlar. Projenin en avantajlı yönü ise çalışacak kadınların bir mesai saatinin olmaması. Gün içinde kendi işlerini hallettikten sonra istedikleri saat gelebilecekleri ve istedikleri saat çıkabilecekleri bir işe de sahip olacaklar. Saat başı ücret alacak kadınlar, o gün çalıştıkları kadar olan mesai ücretlerini aynı gün alacaklar. Projede şimdilik sadece kadınlar çalışabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, söz konusu projenin toplumun önemli bir yarasına ilaç olacağını, kadınların ekonomik güce ulaşarak özgüvenlerinin artacağını, hem işverenler açışından hem de çalışan kadınlar açısından çok faydalı sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi.

Müzayede sektörünün önemli isimleri tarafından yapılacak olan ve birçok ulusal medya temsilcilerinin katılacağı organizasyona birçok sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.


Tarih: 25 Mayıs 2013 Cumartesi
Yer: Masko Mobilya Kenti 4B Blok No: 11-13 Başakşehir- İSTANBUL
Saat: 18:00- 23:00 ( Kokteyl: 18:00-20:30 / Müzayede: 20:30-23:00 )