Kadınlar 14 şubat'ta şiddete karşı ayaklanıyor

Kadınlar 14 şubat'ta şiddete karşı ayaklanıyor

“One Billion Rising” etkinliğinin İstanbul ayağı Beşiktaş'ta yapılacak!

Dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir sorun olan kadına karşı şiddet 14 Şubat Perşembe günü çok farklı bir etkinlikle protesto edilecek. Dünyanın farklı metropol kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, kadına şiddete karşı olan kadınlar ve erkekler protestolarını dans ederek ortaya koyacaklar. "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) adlı etkinlik İstanbul'da da Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteği ile Beşiktaş'ta yapılacak. 14 Şubat Perşembe günü saat 13.00’da tüm dünyayla aynı anda Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliğe çok sayıda ünlünün de katılması bekleniyor.

Katılımcılara her gün ücretsiz dans dersleri

Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi; Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademisi işbirliğiyle Beşiktaş ve İstanbul'daki gönüllüleri etkinliğe hazırlamaya başladı. Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademisi dans eğitmenleri tarafından ücretsiz olarak verilen derslere kadın veya erkek demeden, kadına şiddete hayır  diyen herkesi katılmaya davet eden Beşiktaş Belediyesi bunun için Belediye Hizmet Binasının kapılarını açtı. Dans eğitimleri hafta içi her gün 12.00-14.00 arası, haftasonları ise 15.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Bir milyar insan dans edecek!

"One Billion Rising" etkinliği, kadına karşışiddete dikkat çekmeyi hedefliyor. Dünyada her üç kadından biri taciz ediliyor, tecavüze uğruyor veya öldürülüyor. Etkinlik , kadına şiddetin en azaçlık kadar üzerinde durulması gereken bir sorun olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor. Genel olarak kadınlardan oluşan harekete, katılmak isteyen erkeklerde kabul ediliyor.

Katılmak isteyenlerin sayısı şimdiden milyonlara ulaşan etkinlik için dünyanın birçok kentinde katılımcılara ücretsiz dans dersleri veriliyor.