''Kadınlar Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatıdır''

''Kadınlar Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatıdır''
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Akın, “Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı kadınlarımız bugün için kazanımlarından bir adım dahi geri adım atmaksızın siyasal ve toplumsal mücadelelerini kararlılıkla sürdürmektedirler” dedi. Akın’ın açıklaması şu şekilde;

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı kadınlarımız bugün için kazanımlarından bir adım dahi geri adım atmaksızın siyasal ve toplumsal mücadelelerini kararlılıkla sürdürmektedirler. Ulu Önder Atatürk’ün kadınların toplumumuz için önemini şu cümlelerle açıkça işaret ediyor;  "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir." Bizler geçmişte olduğu gibi bugün de kadınlarımızı kamusal alandan koparıp eve kapatma heveslisi çevre ve güçlere karşı kadınlarımızla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

En kısa süren Şubat ayında bile 47 kadın cinayeti yaşandı. 16 yıllık AKP iktidarı boyunca kadın cinayetleri ve cinsel taciz olayları sürekli artış gösterdi. Bu sorunu çözmek siyasi iktidarın göreviyken bu konuda bir türlü taşın altına elini koymadığı gibi bir de çocuk yaşta evliliklerin önünü açan yasal düzenlemeler yapmaktadır. Böyle bir ortamda kadınlarımızın mücadelesi daha anlamlı hale gelmektedir.

Kadın-erkek eşitsizliği toplumsal yaşamın her alanına sirayet etmiş durumdadır. İş gücüne katılımda erkeklerin gerisinde oldukları gibi kadınların emekleri üzerinden sömürü sistemi de bir başka önemli sorundur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, her türlü şiddetten uzak, barış dolu bir dünya dileği ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.