Kadınları etkilemek için sakal bırakıyorlar !

Kadınları etkilemek için sakal bırakıyorlar !

Erkeklerin kadınları baştan çıkarmak için sakallarını kullandıklarını biliyor muydunuz?

Sokakta karşılaştığınız erkeklerin pek çoğu yakışsa da yakışmasa da sakal uzatıyor. Peki, bunu özellikle sizin dikkatinizi çekmek için yaptıklarını biliyor musunuz?

Yapılan son araştırmalara göre, erkekler kadınların ilgisini çekmek için bir ‘güç (egemenlik) rozeti’ gibi sakallarını kullanıyor. Kadınlar, sakalın görünümünü beğense de beğenmese de erkeği çekici buluyor, çünkü bu rozet, erkeği toplumda daha güçlü gösteriyor.

Bu teori, Batı Avustralya Üniversitesi'nde primatlar (maymum türleri) üzerinde yapılan bir çalışmanın ürünü. Araştırma ekibi, erkek primatların bulundukları toplumda kendi cinsel çekiciliklerini artırmak ve diğer erkekler üzerinde güç kurmak için vücutlarında gösterişli özellikler geliştirmesinin üzerine gitti. Bu özellikler; orangutanlarda yanak çıkıntısı, uzun burunlu maymunlarda uzamış burunlar, altın uzun burunlu maymunlarda üst dudak çıkıntısı, insanlarda ise sakal olarak belirlendi.

Araştırmacılar, 1842-1971 yılları arasında İngiltere'de kadın nüfusunun düştüğü dönemde sakal ve bıyık bırakmanın erkekler arasında oldukça arttığını da rapor etti. Yüz tüyleri günümüzde hala çekicilik ve seksiliğin bir işareti kabul ediliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Erkekler sakallı mı yoksa sakalsız mı daha seksi?