Kafa kesen DEAŞ celladı da açık cezaevinden kaçmış !

Kafa kesen DEAŞ celladı da açık cezaevinden kaçmış !
Güncelleme:

İstanbul'da DEAŞ terör örgütünün hücre evine yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden birinin açık cezaevinden firar eden DEAŞ'ın celladı İrfan Yıldız olduğu ortaya çıktı.

Emniyette telefonunda yapılan incelemede yaptığı infaz görüntülerine rastlanan örgüt üyesinin, 2015 yılında İzmit’te tutuklanan ve daha sonra dört arkadaşıyla nakledildiği açık cezaevinden firar etmesiyle TBMM gündemine gelen İrfan Yıldız olduğu öğrenildi. DAEŞ yapılanmasında yer alıp, örgüte maddi destek sağlamak için hırsızlık, gasp ve soygun yaptıkları gerekçesiyle, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmaları için İstanbul, Van ve Konya’da operasyon düzenlenen 13 şüpheliden 8’i önceki gece gözaltına alındı.

Emniyet raporuna rağmen

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, yakalananlardan birinin, 4 yıl önce İzmit’te bagajında üç tabanca, dört yedek şarjör, iki susturucu, beş el bombası ve bir el yapımı bomba ele geçirilen iki otomobilde bulunan dört şahıstan biri olarak cezaevine gönderilen İrfan Yıldız olduğu tespit edildi. Saçını uzatıp görünüşünü değiştirdiği görülen ve emniyet raporlarına “DAEŞ mensubu” olarak geçen Yıldız, dört yıl önce yakalandığınde emniyet raporuna rağmen silah ticaretinden işlem yapılarak yarı açık cezaevine konmuştu.

Meclis gündemindeydi

Emniyet istihbarat birimlerinin soruşturmayı yürüten birimlere yazdığı “Adı belirtilen şahısların önümüzdeki süreçte açık cezaevine nakledilecekleri, açık cezaevine geçtikten sonra izin alarak cezaevinden ayrılacakları ve tekrar dönmeyerek çatışma bölgelerine gidebilecekleri yönünde istihbari teyide muhtaç bilgiler elde edilmiştir” şeklindeki raporda ismi geçen ve raporda yer aldığı gibi cezaevinden izin alıp çıktıktan sonra 2016’da üç arkadaşıyla birlikte firar eden İrfan Yıldız’ın bu durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşınmıştı. Yıldız ile arkadaşlarının tutuklanmasına rağmen terör örgütü suçlamasından beraat edip ardından firar etmeleri, CHP tarafından Adalet Bakanı’nın cevaplaması amacıyla soru önergesi olarak verilmişti. 

Kısa sürede dışarı çıktı!

2016’daki firarından bir yıl sonra tekrar yakalanıp Kocaeli T Tipi Cezaevi’ne konulan ve mahkemece 2017’de bırakılan İrfan Yıldız, serbest kalmasından sonra Aralık 2017’de Ümraniye’de bir cemevi etrafında kameralı gözlüklerle keşif yaparken yanındaki şahısla yakalandı. Cep telefonunda Suriye’de bir kişiyi boğazını keserek öldürmesinin görüntüleri tespit edilen Yıldız, terör saldırısı amacıyla keşif çalışması yapmak suçundan girdiği cezaevinden de kısa sürede çıkıp DAEŞ adına savaşmak üzere Suriye’ye gitmişti.

Yeni görevi ganimet toplamaktı

DAEŞ’in Suriye kamplarında infazcı cellat olarak bulunup, örgüt tarafından rehin alınan sözde düşman ve örgüt içerisindeki sözde hainleri boğazını keserek infaz ettiği istihbarat birimlerince tespit edilen İrfan Yıldız, TSK tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında dağılma aşamasına gelen DAEŞ’in dağılışının önüne geçmek ve finansal destek sağlamak için tekrar Türkiye’ye giriş yapmış.

Milliyet