Kağıthanedeki bombalı saldırı

Kağıthanedeki bombalı saldırı

Adımlar Dergisi'ne yönelik saldırı kınandı

İSTANBUL (AA) - Adımlar Dergisi'ne yapılan ve bir kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı saldırı kınandı. 

Derginin bürosunun bulunduğu Kağıthane'deki caddede bir araya gelen grup, tekbir getirerek, çeşitli sloganlar attı. 

Burada grup adına konuşan Aydın Alkan, saldırı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere Adımlar Dergisi ve yayınlarını takip etmelerini önerdi. Saldırının zamanlamasını manidar bulan Alkan, "Bu saldırı bizim için sürpriz değil. Aksine beklediğimiz ve kolladığımız bir saldırıdır. Ünsal Zor da bunu biliyor ve tuttuğu mevziyi bırakamıyordu. Kısaca bu saldırı, son 25 yıldır bölgemizde, Amerika öncülüğünde Hristiyan-Yahudi-Batı emperyalizmi tarafından yürütülen saldırıların son örneğidir. Hedef bizzat genel yayın yönetmeni Ali Osman Zor ve onun kadrosudur" diye konuştu.

İslam ve Türk milletinin ayağa kalkmasından korkulduğu için bu tür saldırılar yapıldığını iddia eden Alkan, "Biz, kumandan Salih Mirzabeyoğlu'nun çocuklarıyız. Dolayısıyla yaşanacak zorluklardan bize keder yoktur. Şehitlerimizi defneder ve sıramızı bekleriz. Beklemekle kalmaz, bunun için nasibimizin peşinden gideriz. Bu noktada bizi üzen şey, gevşeklik halidir" ifadelerini kullandı.

Patlamada yaralanan derginin yazarlarından Cüneyt Karan ise kendilerinin Mossad ve CIA'e hedef gösterildiğini savunarak, PKK'dan tehdit aldıkları yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Kağıthane'deki Adımlar Dergisi'nin bürosuna 25 Mart akşamı düzenlenen bombalı saldırıda Ünsal Zor hayatını kaybederken, Ali Osman Zor, (47) Cem Türkbiner (30) ve Cüneyt Karan (39) yaralanmıştı.