Kahraman kaymakamımıza son görev

Kahraman kaymakamımıza son görev

Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammad Fatih Safitürk teröristlerin alçal saldırısında şehit düştü. Kahraman vatan evladı için düzenlenen törende gözyaşı sel oldu.

Safitürk’ün cenazesi, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki işlemlerinin ardından cenaze aracıyla havalimanına götürüldü. Burada şehit Kaymakam Safitürk için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep, Mardin ve Kilis valileri, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ali Ekiyor, belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ile kaymakamın babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk, öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ve oğlu 3 yaşındaki Asım Eren Safitürk katıldı.

fo2-020.jpg

Konya’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Ayşegül Safitürk, kucağında oğlu Asım Eren ile eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutunun yanına gelerek bir süre baktı ve “Ağlamayacağım, gözyaşı dökmeyeceğim” dedi. Olup bitenden habersiz olan küçük Asım Eren’in ağlaması için alandakileri duygulandırdı.

fo3-006.jpg

Kaymakam Safitürk’ün özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, şunları söyledi:”Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk, FETÖ ve PKK ile iyi mücadele ediyordu. İlçede çoğu kişi kendisini sevmişti. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

 

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilmesinin ardından Kaymakam’ın cenazesi, defnedilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla, ailesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait uçakla Sakarya’ya uğurlandı.

fo-029.jpg

HENÜZ 35 YAŞINDAYDI

1981 Sakarya Geyve doğumlu olan Safitürk, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başlayan Safitürk Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki uzman yardımcılığının ardından 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili olarak atandı. 2011 ile 2013 yıllara arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı, 2013 ile 2015 yılları arasında ise Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yaptı. Safitürk 2015 yılından bu yana Derik Kaymakamı olarak görev yapıyordu. Genç kaymakam KHK ile Eylül ayında ilçe belediyesine de ‘kayyum başkan’ olarak atanmıştı. 35 yaşındaki kaymakam evli ve bir çocuk babasıydı.

DHA