Kahraman ’Ozan’

Kahraman ’Ozan’

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde (GATA) 15 gün...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde (GATA) 15 gün sonra şehit olan Ordulu polis memuru Ozan Özmen'in Nusaybin'e gönülül olarak gittiği ve iki gün içinde onlarca el yapımı patlayıcıyı imha ettiği öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni birincilikle bitirdikten sonra yedek subay olarak askere giden ve komando eğitimi alan şehit Ozan Özmen, Güneydoğu'da görev yaparken bir görev için Kuzey Irak'a gönderildi. Buradaki çatışmalarda yaralanan ve gazi olan Özmen, askerlik görevini tamamladıktan sonra polis olmaya karar verdi. Özel Harekat Şubesi'nde göreve başlayan Özmen, Bitlis'in Tatvan ilçesinde içinde bulunduğu araca yapılan saldırıdan yara almadan kurtuldu.

4 YABANCI DİL BİLİYORDU

Tatvan'daki görevini tamamladıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevlendirilen Özmen, Nusaybin, Silopi, Yüksekova, Şırnak'taki olaylar nedeniyle İstanbul'dan özel harekat polisi takviyesi başladığında gönüllü oldu. İstanbul'dan Nusaybin'e bomba uzmanı olarak giden Özmen, iki gün içinde onlarca el yapımı patlayıcıyı imha etti. Ancak 3'üncü gün teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralanan Ozan Özmen, 15 gün sonra şehit oldu. 37 yaşında ve 8 yıllık polis memuru olan Ozan Özmen'in 4 yabancı dil bildiği öğrenildi.

Bu arada şehit Ozan Özmen'in babası eski Bartın Vali Yardımcısı Aydın Özmen, duygularını sosyal paylaşım sitesinden dile getirdi. Baba Özmen, oğlu Ozan için "Şaka mı yaptın yoksa" diye yazdı. Baba Özmen, duygularını şöyle ifade etti:

"Ozan'ım!.. Kahpe bir kurşun yüreğimizi yaktı. Ozan'ım bizi erken bıraktı. Hep umut içinde bekledim. Elveda dedi ebediyete güvercinler gibi kanat çırparak uçtu. Ama be yiğit Ozan'ım çok erkendi çok. Şaka mı yaptın yoksa, geleceksin değil mi?"