Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

AFAD, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Aynı bölgede 4.0 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 12.19'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi yerle bir edip, 50 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 2 büyük depremlerin ardından bölgedeki deprem fırtınası sürüyor.

5.3 büyüklüğünde deprem
Bugün güne yine depremlerle başlayan Kahramanmaraş sabah saat 08.45'te meydan gelen ve AFAD tarafından büyüklüğü 4,3 olarak açıklanan depremin ardından saat 12,19'da da merkez üssü Kahramanmaraş Göksun olan ve 7 km derinlikte meydana gelen 5,3 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

AFAD, depremin merkez üssünü Göksun, büyüklüğünü 5,3 olarak açıklarken yine AFAD verilerine göre 7 km derinlikte meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi. 

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Göksun, büyüklüğünü 5,2 ve derinliğini ise 5 km olarak açıkladı.

Deprem, kısa süreli paniğe yol açarken ilk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İki deprem daha

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından iki deprem daha kaydedildi. Aynı bölgede saat 12.23'te 4.0 büyüklüğünde, saat 13.04'te ise 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Kahramanmaraş'ta yeni gün depremle başlamıştı

Kahramanmaraş'ta sabah saat 08.45'te bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Onikişubat, büyüklüğünü 4.3 olarak açıklarken yine AFAD verilerine göre 6,94 km derinlikte meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi. 

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Tekir büyüklüğünü 4,4 ve derinliğini ise 12,2 km olarak açıkladı.

Deprem, kısa süreli paniğe yol açarken ilk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan o açıklamalar: