Kalıpçılar vadisi 2017de açılacak

Kalıpçılar vadisi 2017de açılacak

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, kalıp sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya toplayacak Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB (Kalıpçılar Vadisi) kuruluş çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini...

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, kalıp sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya toplayacak Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB (Kalıpçılar Vadisi) kuruluş çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Özoğul, "2015 Mart, Nisan aylarında kamulaştırma sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. Sonrasında da altyapı çalışmalarına başlayacağız. 2016 yılı sonuna kadar alt yapı çalışmalarını tamamlayıp 2017 yılı içinde OSB’yi faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.

4-7 Aralık 2014 tarihlerinde TÜYAP Bursa Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Bursa 7. Kalıp Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı (Kalıp Avrasya 2014) öncesi açıklama yapan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, fuarın kalıp sektörü için çok önemli olduğunu kaydetti. Özoğul, hedeflerinin Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu kalıpların tedarikinde yurtdışına bağımlılığın azaltılması ve Türkiye’yi bu alanda bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu dile getirdi. Özoğul, "TÜYAP ile birlikte düzenlediğimiz Kalıp Avrasya Fuarı’na sektörümüzün son yıllarda gösterdiği gelişmeleri gözler önüne sermek açısından çok önem veriyoruz. Sektörle ilgili herkesi 4-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek fuara bekliyoruz." diye konuştu.

Eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan UKUB Başkan Şamil Özoğul, geçen yıl sektörün ihtiyacı olan nitelikli personel sorununa çözüm ortağı olmak amacıyla, temel kalıpçılık meslek eğitimi verilecek Ulusal Kalıpçılık Eğitim Merkezi’ni (UKEM) kurmaya başladıklarını açıkladı.Özoğul, proje kapsamında, temel seviyede kalıpçılık meslek eğitimi vermek üzere ihtiyaç duyulan makine, ekipman, yazılım yatırımlarını yaptıklarını vurguladı.

KALIPÇILAR VADİSİ 2017'DE AÇILACAK

Kalıp sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya toplayacak Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB (Kalıpçılar Vadisi) kuruluş çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini de vurgulayan UKUB Başkanı Özoğul, OSB arazisinin kamulaştırma çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Kamulaştırmanın en önemli adımı olan uzlaşma toplantısını 14 Kasım 2014 tarihinde yaptık ve kamulaştırma süreci başladı. 2015 Mart, Nisan aylarında kamulaştırma sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. Sonrasında da altyapı çalışmalarına başlayacağız. 2016 yılı sonuna kadar alt yapı çalışmalarını tamamlayıp 2017 yılı içinde OSB’yi faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN