Kamu-sen Genel Başkanı Koncuktan Filistinin Ankara Büyükelçisi Maarufa Ziyaret

Kamu-sen Genel Başkanı Koncuktan Filistinin Ankara Büyükelçisi Maarufa Ziyaret

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Gazze'de yaşanan acıyı ve ızdırabı görmeyen bir dünya var. Dünya görmeyebilir de, İslam dünyasının da buna maalesef yeteri kadar destek vermediğini ve bu olayın kökten halledilmesi için harekete geçmediğini görüyoruz

- Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Gazze'de yaşanan acıyı ve ızdırabı görmeyen bir dünya var. Dünya görmeyebilir de, İslam dünyasının da buna maalesef yeteri kadar destek vermediğini ve bu olayın kökten halledilmesi için harekete geçmediğini görüyoruz" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet, Filistin Büyükelçisi Nebil Maarruf'a ziyarette bulundu. Koncuk, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) söz konusu Müslümanlar olunca parmağını kıpırdatmadığını belirterek, yaşananların Dünya'nın başka bir yerinde olması halinde BM'nin şimdiye kadar çoktan harekete geçmiş olacağına işaret etti. Koncuk, "Yaşanan acıyı ve ızdırabı görmeyen bir dünya var. Dünya görmeyebilir de, İslam dünyasının da buna maalesef yeteri kadar destek vermediğini ve bu olayın kökten halledilmesi için harekete geçmediğini görüyoruz. İsrail'in eşkıyalığına son verilmeli Ortadoğu'da. İslam dünyasının Filistinliler yönünden artık gözyaşı dindirilmeli" şeklinde konuştu.

Filistin Büyükelçisi Maarruf ise, İsrail'in bu saldırılarını tekrar edeceğini belirterek, "İsrail bu saldırılarını üç amacına ulaşmak için gerçekleştiriyor. İlk nedeni önümüzdeki ay seçimler olacak. Sağ kanatta bulunan Netanyahu ve Liverman şuana kadar Filistinlileri öldürerek oy topladı. Filistin Devleti'nin tanınması için Birleşmiş Milletlere gideceğiz. Gazze'ye yapılan bu saldırılar durumu daha da karmaşık hale getirdi. Üçüncü amaç ise bu saldırılarla Filistinlilerin arasındaki ayrımı daha da derinleştirmek. İsrail'in başarmayı amaçladığı amaçları bunlar. Ama şu ana kadar elbette başaramadılar" dedi.

Kaynak: DHA