Kandil'deki hainleri korku saldı

Kandil'deki hainleri korku saldı

PKK terör örgütünün tüm olanakları ile koruduğu Bahoz Erdal'ın Suriye'de öldürülmesi Kandil'de büyük paniğe yol açtı.

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları'nın özel birlikleri tarafından öldürüldüğü açıklanan PKK'nın iki numaralı ismi "Doktor Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'i takip için 20 kişilik özel ekip kurulduğu ve 7 aydır takip edildiği öğrenildi.

Takvim Gazetesi'nde yer alan iddialara göre, Tel Hamis Tugayı birlikleri, Fehman Hüseyin'in 3 yıl önce Kandil'den Suriye'ye geçtiğinin belirlenmesinin ardından izini sürmeye başladı. Hüseyin'in yerini belirlemek için 20 kişilik özel bir birlik kuruldu. Bu birlik 7 ay önce Bahoz Erdal'ın Kamışlı'da kaldığını belirledi. Kamışlı'da Bahoz'un nokta olarak yerini belirlemek için 7 aydır çalışma yapan Tel Hamis Tugayları'nın, Fehman Hüseyin ve adamlarının kullandığı araçlara kadar tespit ettiği öğrenildi. Saldırı sırasında Fehman Hüseyin'in kendisi gibi Suriyeli olan 8 korumasıyla birlikte YPG'nin Himo'daki kampından örgütün 'kozmik odası' konumundaki Karaçoğ Kampı'na gittiği belirlendi. PKK, saldırının ardından yaptığı açıklamada "Bahoz görevinin başında" derken, şoke olan YPG'liler Kamışlı'da sıkıyönetim ilan etti. Kandil, Bahoz Erdal'ın yardımcısı 'Reşit Ersi' kod adlı terörist Mehmet Can Gürhan'ın ölümünü de bir yıl sonra açıklamıştı.

KOZMİK ODAYA GİDİYORDU

 Yaklaşık 3 bin PKK-YPG'li terörist olduğu değerlendirilen Kamışlı sokaklarında üzerlerinde PYD veya YPG üye kartı bulunmayanların zorla araçlara bindirilip, kamplara sorgulamaya götürüldüğü öğrenildi. PYD'nin, Kamışlı'da Bahoz Erdal'ın öldürülmesinden sorumlu olduğuna inandığı yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldığı da öğrenildi. Bu arada güvenlik uzmanları "Bahoz, PKK'nın tüm olanaklarıyla koruduğu bir isimdi. Bu suikast ile başta Kandil baronları olmak üzere 'sözde' lider kadrolar korkudan yerlerinde duramayacak, ulaşılamaz oldukları düşünceleri yerle bir olacaktır" yorumlarını yaptı.

 1969 yılında Suriye'de doğan Fehman Hüseyin, Şam'da tıp eğitimi aldı. 1990'larda terör örgütüne katılan Hüseyin, Kürtçe'de 'şiddet' anlamına gelen "Bahoz" kod adını kullandı. "Doktor Bahoz" olarak da anılan terörist 500 kişinin şehit düştüğü birçok hain saldırının talimatını vermişti...