Kandilli Deprem Müzesi açıldı

Kandilli Deprem Müzesi açıldı

Başbakan Erdoğan, Kandilli Deprem Müzesi’nin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet olarak geçmişte çok acı tecrübeler yaşadık, çok ağır faturalar ödedik. Bu acı tecrübeleri yeniden yaşamamak için, bu konuda gerekli tedbirleri almak, depreme karşı her zaman hazırlıklı olmak durumundayız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle restore edilen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müzesi, törenle açıldı.

Törende konuşan Erdoğan, bugün tarihi ve kültürel unsurlarıyla göz kamaştıran İstanbul'un, zenginlikler serisine bir yenisinin daha ilave edildiğini söyledi.

Geçmişi günümüze taşıyan müzenin, halkın tarih bilincini canlandıracağını ifade eden Erdoğan, göreve geldiklerinde İstanbul'un çok farklı zenginliklere sahip olmasına rağmen, bunu dünyaya ve insanlığa takdim edememenin sıkıntısını yaşadığını gördüklerini bildirdi.

Dünyada bazı şehirlerde çok sayıda müze olduğunu, Türkiye'de ise müzecilik anlayışının hiç gelişmediğini dile getiren Erdoğan, bunun üzerine üniversiteler ve iş adamlarıyla irtibata geçtiklerini belirtti.

Erdoğan, İstanbul'un bir açıkhava müzesi olduğunu da vurgulayarak, kenttekilerin nerede yaşadığının farkında olmadığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli deprem kuşakları ve fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, bu müzenin bulundurduğu eser ve vesikalardan alınacak çok önemli dersler olduğunu söyledi.

Müzenin, başta İstanbul olmak üzere, tüm vatandaşların deprem bilincinin gelişmesine hizmet edeceğini dile getiren Erdoğan, bu bakımdan müzeyi çok önemsediğini belirtti.