Kanserde erken teşhis önemli !

Kanserde erken teşhis önemli !

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında ''meme kanserinde erken tanı ve tedavi yaklaşımları'' konulu panel gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında 1-7 Nisan Kanser haftası dolayısıyla Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda ‘’Meme Kanserinde Erken Tanı Ve Tedavi Yaklaşımları’’ konulu panel gerçekleştirildi. Panelde kanserde erken tanının önemine değinildi.

BÜYÜKŞEHİR VE KOÜ

Panele eğitmen olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Prof. Dr. Görkem Aksu, Prof.Dr. Kazım Uygun,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yılmaz Oktay da katıldı.

KANSER HAFTASI

Kadınlarda görülen en yüksek kanser olan meme kanseri ile ilgili gerçekleştirilen panelde, kanserde uygulanan tedavi yöntemleri ve erken tanı yöntemlerinden bahsedildi. Panelde konuşan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, ‘’Kanser ülkemizde en çok rastlanan ölüm nedenlerinin ikincisidir. Bizlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile beraber 1-7 Nisan arası olan Kanser Haftası’na dikkat çekmek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu konuda duyarlı olduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum’’ dedi.

ERKEN TANI ÖNEMLİ

Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen panelde meme kanserinin önlenebilirliğinden bahsedildi. Erken tanı ile tamamen iyileştirilebileceğinden bahsedilen hastalığın teşhis edilmesi için, kadınların düzenli olarak kontrollere gitmeleri gerekiyor. 40 yaşına kadar olan bayanların senede bir kere, 40 yaşından yukarı kadınların ise senede 2 kere hekim kontrolü yaptırması gerekiyor. Ayrıca kadınların göğüs bölgelerinde bir sertlik hissetmeleri halinde hekimlerine görünmeleri gerekiyor. Meme kanseri teşhisi Momografi ve Ultrasonagrafi tetkikleri ile gerçekleştiriliyor.

TEDAVİ YÖNTEMLERİNDEN BAHSEDİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen panelde Meme Kanseri ile ilgili tedavi yöntemlerinden de bahsedildi..

KEMİK ÖLÇÜM TESTİ YAPILDI

Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen panel sonrasında panele katılan 40 yaş üstü kadınlara fuaye alanında Kemik Ölçüm Testi uygulaması gerçekleştirildi.