Kapıkule'de 23 milyon liralık kaçak eşya ele geçirildi

Kapıkule'de 23 milyon liralık kaçak eşya ele geçirildi
Güncelleme:

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda son 1 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 23 milyon lira olan kaçak eşyaya el konuldu, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre; Gümrük Muhafaza ekiplerinin ilk operasyonunda, uyuşturucu taşıdığından şüphelenilen 1 yolcu otobüsü X-Ray taraması sonrası narkotik dedektör köpekle arandı. Şoför dinlenme kabininin bulunduğu bölümde 120 kilo esrar ele geçirildi. Gerçekleştirilen diğer operasyonla, TIR'ın dorsesinin altına gizlenmiş toplam 14 kilo esrar ele geçirildi.

1 TON 558 KİLO NARGİLE TÜTÜNÜ

Gümrük Muhafaza ekipleri, sahada tütün ve tütün ürünlerini kaçak yollarla yurda sokmak isteyen kaçakçılara da geçit vermedi. Tekstil yüklü 1 TIR'da yapılan aramada, ticari eşyalar ve 1 ton 558 kilo nargile tütünü ele geçirdi. Bu olaydan birkaç gün sonra Bulgaristan'dan yurda giriş yapan 1 yolcu otobüsünde 330 adet kalem nargile ele geçirildi.

123 KÜRK ELE GEÇİRİLDİ

Gümrük sahasında yapılan başka bir operasyonda yabancı uyruklu yolcuya ait 123 adet kürk ele geçirildi. Gümrük kapısında gerçekleştirilen ticari eşya armalarının birinde de şüpheli görülüp kontrol edilen bir aracın bagajında yasa dışı olarak vergileri ödenmeden yurda sokulmak istenen 57 ekran kartı ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin Edirne'de son 1 ay içinde gerçekleştirdiği operasyonlarda piyasa değeri 23 milyon lira olan kaçak eşyaya el konulurken, 3 şüpheli gözaltına alındı. 

DHA