Kaptan cinayetinde karar verildi !

Kaptan cinayetinde karar verildi !

Muğla'da kaptan Faruk Denktaş'ın öldürüldüğü cinayette karar çıktı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, kaptan Faruk Denktaş'ı göğsünden bıçaklayarak öldürmek suçlamasıyla yargılanan sanık Yalçın Karayel, temyiz yolu açık olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Suça karıştığı iddiasıyla Yalçın Karayel'in kadın arkadaşı S.B.'ye ise basit yaralanmaya sebebiyetten 4 bin 800 lira adli para cezası verildi.

Geçen yıl 3 Ağustos gecesi çıkan tartışmada 29 yaşındaki kaptan Faruk Denktaş, Bodrum Belediye Meydanı'nda faaliyet gösteren Yalçın Balıkçılık'ın işletmecisi 36 yaşındaki Yalçın Karayel tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay yerinden kaçan Yalçın Karayel, polis tarafından yakalandı ve ardından tutuklandı. Karayel hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, Denktaş'a tokat atıp, çantasıyla vurduğu ve olayın ardından sanığı otomobiliyle evine götürdüğü belirtilen arkadaşı 35 yaşındaki S.B. hakkında da, "kasten yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın bugünkü üçüncü ve karar duruşmasına öldürülen Faruk Denktaş'ın annesi Münevver Denktaş, babası Ahmet Denktaş ve kız kardeşi Duygu Denktaş ile akrabaları ve arkadaşlarının yer aldığı bir grup katıldı. Duygu Denktaş'ın mahkeme salonuna ağabeyinin ölmeden bir gün önce elinde güvercinle çekilen son fotoğrafını çerçeveleterek girdiği, arkadaşlarının ise ölenin fotoğrafının olduğu tişörtler giydiği görüldü. Denktaş ailesini Avukat Göray Karadut, sanık Yalçın Karayel'yı ise Av . Ahmet Ateş temsil etti. S.B. savunmasını kendisi yaptı.

Duruşma öncesi adliyeye getirilen sanık Yalçın Karayel'in kendisini bekleyen dört arkadaşına gülerek yanıt verdiği görüldü. Son sözü sorulan sanık Yalçın Karayel, "Böyle bir olay olduğu için çok pişmanım, daha önce söylediklerim geçerlidir" dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren duruşmada sanık avukatı Ateş, savcının topladığı delillerin karar verme aşamasında şüpheye yer verdiğini belirterek daha çok tanık ve delil toplanmasını istedi. Duruşmanın ardından mahkeme heyeti Yalçın Karayel'e hiçbir indirim uygulamadan ve bir hafta içerisinde temyiz hakkı olduğunu belirterek müebbet hapse mahkum etti. S.B. hakkında ise 240 gün hapis cezası verildi. Hapis cezasının 4 bin 800 lira adli para cezasına çevrilmesine temyiz yolu açık olmak üzere karar verdi.

BU ACI İLE YAŞAMAK ÖLMEKTEN DAHA ZOR

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan Denktaş'ın yakınları, müebbet kararı için adaletin yerini bulduğunu söyledi. Anne Münevver Denktaş ise fenalık geçirdi. Kızı Duygu Denktaş'a sarılarak gözyaşlarına boğulan anne Denktaş, "Yavrum sen olmasaydın ben oğlumun acısıyla yaşayamazdım. Sanıkların ikisine de hakkımı helal etmiyorum. Müebbette alsa benim acım dinmedi, içimdeki acı hafiflemedi. Hayatımın sonuna kadar bu acıyı yaşayacağım. Bu acıyla yaşamak ölmekten daha zor" dedi.

Baba Ahmet Denktaş ise müebbet hapis cezası verilmesini yerinde bulduklarını ancak S.B.'ye verilen cezayı yeterli bulmadıklarını belirterek temyize gideceklerini söyledi.

Adliye önünde Faruk Denktaş'ın fotoğraflarıyla sessiz eylem yapan yakınları ve arkadaşları daha sonra dağıldı.