Kar bekliyorduk; bahar geldi! Hava buz gibi ama ısınacak!

Kar bekliyorduk; bahar geldi! Hava buz gibi ama ısınacak!
Güncelleme:

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışının etkisi altına girerken, Marmara Bölgesi'nin beklediği kar bir türlü gelmek bilmedi.

İstanbul Valiliğinin Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, bugün parçalı bulutlu, yer yer puslu ve sisli, yarın hafif yağmurlu bir havanın etkili olacağı belirtildi.

Kentte sıcaklıkların bugün en düşük 1, en yüksek 8 derece, yarın en düşük 3, en yüksek 7 derece; cuma günü en düşük 2, en yüksek 7 derece, cumartesi günü en düşük 4, en yüksek 9 derece, pazar günü en düşük 6, en yüksek 11 derece olmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Müdürlüğün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Marmara’da yer yer buzlanma, don olayları, sis ve pusun etkili olması tahmin edilirken, sıcaklık da 1 ila 3 derece artacak.

Bölgede rüzgar batı ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

 Öte yandan Meteorolojinin yaptığı son hava durumu analizlerine göre kar yağışı çarşamba günü mola verdikten sonra yeniden etkili olmaya başlayacak. Özellikle perşembe günü iç bölgeler ile doğu anadolu da yoğun kar yağışı bekleniyor. Başta Ankara olmak üzere 35 ilde kar yağışı etkili olacak. Kar yağışını hissedecek iller şöyle: Ankara, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Artvin, Ardahan, Van, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Bitlis ve Şırnak.

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR
Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksama, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...