‘Karar Senin İlk Namaz’ Tiyatrosu Akşehir’de Sahnelendi

‘Karar Senin İlk Namaz’ Tiyatrosu Akşehir’de Sahnelendi

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi ve Şehr-i Beyza Gençlik Derneği'nin birlikte yürüttüğü "Farkını Hisset" Projesi kapsamında, İzmir Kültür Sahnesi...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi ve Şehr-i Beyza Gençlik Derneği'nin birlikte yürüttüğü "Farkını Hisset" Projesi kapsamında, İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu "Karar Senin İlk Namaz" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

İslam'ın şartlarından en önemlilerinden bir tanesi olan Namaz'ın görsel sanatla sahnede buluşturularak izleyenlerde farklı izlenimler yaratan ve Akşehir Kültür Merkezi'nde sergilenen tiyatro oyununa, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Senaryosu ve yönetmenliği Sanatçı İsmail Gülnar'a ait olan "Karar Senin İlk Namaz" isimli oyunda; Alkol bağımlısı olan liseli bir gencin gördüğü kabuslar ve annesinin nasihatleri ile olumsuz davranışları bırakıp ilk namazını kılmasını, başından geçenleri kızına anlatmasını ve bu anlatılanlardan etkilenen kızının da o gün namaza başlama kararını vermesini konu ediliyor. İzleyiciler tarafından ilgiyle izlenen ve büyük alkış alan oyun sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya oyuncuları tebrik ederek bir plaket takdim etti.

Oyun gündüz yapılan gösteride öğrenciler içinde sergilendi.