Kararsızlar için son şans

Kararsızlar için son şans

Kararsızlar için son bir şans bulunduğunu belirten uzmanlar çift anadal imkânlarına dikkat çekti.

LYS sonuç puanlarını alan yüzbinlerce öğrenci için üniversite ve bölüm tercihlerinin tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

Tercih döneminde karar vermekte zorlanan öğrencilerin son umudu çift anadal. Uzmanlar tercih edilen bölüme girdikten sonra istenildiği takdirde ikinci bir bölüm okumanın alternatif çözüm olabileceğini açıkladı.

Çift anadal imkânlarının geçen yıllara göre genişlediğinin altını çizen uzmanlar 1. ya da 2. sınıfın sonunda seçilen başka bir bölüm ile birlikte aynı anda iki bölüm okuyarak 2 diploma sahibi olmanın avantajlı bir seçenek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin tercihler döneminde karar vermekte zorlandıklarının altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal üniversiteye yerleştikten sonra ikinci bölüm okuyarak istedikleri mesleğe yönelmelerinin önünün açık olduğunu belirtti.

Çift anadal yapan öğrencilerin mezun okurken 2 diplomaya sahip olduklarını ifade eden Uysal şunları söyledi:

“İşe girerken 2 bölüm bitirmiş olan öğrenciler şirketler tarafından tercih edilir durumda. Özel sektörün talebinin bu yönde olduğunu söylemek mümkün. Çift anadal sayesinde öğrenciler daha donanımlı bir şekilde mezun oluyor ve kariyer yolunda bir adım öne çıkıyorlar. Karar vermekte zorlanan öğrencilerimizin uygun bir bölüme yerleştikten sonra çift anadal seçeneğini değerlendirmeleri yerinde ve isabetli olacaktır”