Karayolları İhmal İddialarına Cevap Verdi:

Karayolları İhmal İddialarına Cevap Verdi:

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, Isparta Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği yolda yeterince tedbir...

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, Isparta Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği yolda yeterince tedbir almadığı iddialarına yanıt verdi.

Kazanın ardından tek şeritli yola, yolu ikiye ayıran dubaların daha önce değil kaza sonrası konulduğu iddiaları üzerine Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, trafikte büyük araçların ve şerit değiştiren araçların duba diye tabir edilen delinatörlere çarpması sebebiyle zarar gördüğü ve yol kenarlarına savrulduğu, bugün konulan dubaların ise kaza anında da yerinden çıkan dubalar olduğu ifade edildi.

Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Kavak, güzergahta yapılacak çalışma nedeniyle tüm trafik tedbirlerinin alındığına ilişkin 16 Mart 2016 tarihli tutanak tutulduğunu söyledi. Projede tüm işaretlemelerin yapıldığını belirten Kavak, "Yol dubalarının (delinatör) yola konulması da projede var. Bunlar bizlerin asfalt zarar görmesin diye dübelle çakılan plastikten yapılmış işaretleme araçlarıdır. Ancak trafikte büyük araçların ve şerit değiştiren araçların bunlara çarpmasıyla delinatörler zarar görmekte ve yol kenarlarına savrulmaktadırlar. Plastik oldukları için de çarpsalar bile araçlar zarar görmez. Dolayısıyla kaza anında da yerinden çıkanlar var. Bugün konulan delinatörler onların yerine konulanlardır. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz bu yolda tüm tedbirleri almıştır. Dolayısıyla biz burada yeni bir şey yapmıyoruz. Kaldı ki, delinatörler trafiğin çok yoğun olduğu, trafiğin tek şeride düştüğü şehir merkezleri gibi yerlerde kullanılır. Bu yolda konulmasına gerek olmadığı halde biz ekstradan koymuşuz. Sürücüleri de 5 kilometrelik bölümde yolun tek şeritli olduğu gösteren levhaları 200 metrede bir koymuşuz. Hızı sınırı ve çift yönlü levhalar dahil olmak üzere tüm tedbirler alınmıştır. Fazlası var eksiği yoktur" dedi.

Isparta Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın kullandığı otomobille yolcu otobüsünün kafa kafaya çarpışması sonucu Balaman hayatını kaybederken, şarampole devrilen otobüste bulunan 39 kişi yaralanmıştı.