Kardeşi aynı hastalıktan ölmüştü... SMA'lı Barış bebek yardım bekliyor!

Kardeşi aynı hastalıktan ölmüştü... SMA'lı Barış bebek yardım bekliyor!
Güncelleme:

Elazığ'da bir bebeklerini SMA hastalığından kaybeden Seyhan çifti, 15 aylık diğer bebekleri Barış Seyhan'ı da SMA'dan kaybetmemek için yardım istiyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Başkaynak Köyü’nde yaşayan Hanifi Seyhan ve Neslihan Seyhan çiftinin üçüncü çocukları olan 15 aylık Barış bebek, SMA tip 1 nedeniyle 9 aydır Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım bölümünde yaşam mücadelesi veriyor.

Valilik izniyle kampanya başlatan Seyhan ailesi, Zolgensma gen tedavisi için gerekli olan 2.9 milyon doların şimdiye kadar yüzde 10'unu toplayabildi.  Barış bebek, aynı zamanda Elazığ'daki tek SMA'lı bebek.

 ‘KENDİ BAŞIMIZA YAPAMIYORUZ’

Geçimini çiftçilikle sağlayan aile, Elazığ Öğretmenevi’nde halkın destek olması için broşür ve afiş dağıttı, açıklamada bulundu. SMA'lı Barış'ın makineye bağlı olarak nefes alabildiğini belirten baba Hanifi Seyhan, "2012’de bu hastalıktan bir evladımı kaybettim. Şimdi barış için mücadelem. Ben buradan Elazığlı yetkililere, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na, vekillerime, il başkanıma, valime sesleniyorum. Lütfen evladımıza sahip çıkın. Elazığ’ın bir SMA’lı bebek daha melek olmasın. Sahip çıkın Barış'a. Almamız gereken Zolgensma gen tedavisi için 2.9 milyon dolara ihtiyacımız var. Kendi başımıza yapamıyoruz, elimizden hiçbir şey gelmiyor. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin” dedi.