Kariyer fuarları şirketlerin mülakat yeri oldu

Kariyer fuarları şirketlerin mülakat yeri oldu

Üniversitelerin düzenlediği kariyer fuarları öğrenciler için fırsata dönüştü.

Çeşitli sektörlerden önemli şirketler, katıldıkları kariyer fuarlarında üniversite öğrencileri ile bire bir görüşmeler yapıyor. İnsan Kaynakları yöneticileri, şirket standını ziyaret eden öğrencilerin başvurusunu aldıktan sonra ön görüşmelerini fuarda gerçekleştiriyor. Bu sayede öğrenciler aynı gün içerisinde birden fazla şirkete başvurma ve ilgili insan kaynakları yöneticileri ile görüşme fırsatı yakalıyor.

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Fatih Üniversitesi Kariyer ve Sektör Fuarı, öğrenciler için çeşitli fırsatları beraberinde getirdi. İş dünyasının önemli şirketleri, insan kaynakları çalışanları ile fuara katılarak öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirdi. İş dünyası ile Fatih Üniversitesi öğrencilerinin pratik bir şekilde iletişim kurmalarını imkân veren fuarın özellikle son sınıf öğrencileri için verimli geçtiğini belirten Fatih Üniversitesi Kariyer Merkezi Genel Müdürü Abdürrezzak Çil, iş dünyası açısından da kariyer fuarlarının önem taşıdığını söyledi.

Yoğun ilgi gören fuara şirketlerini temsilen katılan insan kaynakları yöneticilerinden çok olumlu geri-dönüşler aldıklarını belirten Çil, şunları söyledi:

“Kariyer fuarlarına şirketlerin bakış açısı değişti. İstanbul koşulları ve zaman verimliliği göz önünden bulundurulduğunda şirketler gelecek vaat eden çok sayıda profesyonel adayı ile kariyer fuarından bir araya gelmeyi önemsiyor. İlgili öğrencilerden başvuru alırken aynı zamanda görüşme fırsatı buluyorlar. Fatih Üniversitesi 14. Kariyer ve Sektör Fuarı da bunun bir örneğiydi. İnsan kaynakları uzmanları öğrencilerle yakın iletişim kurdu, gelen talepleri topladı, birtakım öğrencilerle ise ön görüşme gerçekleştirdiler.”

Kariyer fuarlarını öğrencilerin birer fırsat olarak görmesi gerektiğinin altını çizen Çil, her yıl Nisan ayında başlayan ve Haziran ayına kadar devam eden fuarların titizlikle takip edilmesi gerektiğini belirterek öğrencilere fuar öncesinde şirketleri araştırmalarını ve fuar esnasında ön bilgi sahibi oldukları şirketlerle iletişim kurmalarını önerdi.

Fuara katılan ve öğrencilerle çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Kaynak Holding İşe Alım Müdürü Serkan Çakır ise şunları söyledi:

“Bu yıl biz de Kaynak Holding olarak Fatih Üniversitesi’nin organize ettiği kariyer ve sektör fuarına katıldık. İnsan kaynakları departmanımızın beklentileri açısından söylemeliyim ki fuar çok verimli geçti. Son sınıfta okuyan ve mezun olmalarına birkaç hafta kalan öğrenci arkadaşlarımızdan bazıları ile ön görüşmelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde başvuruları değerlendirerek kendilerine dönüş yapacağız. Kimi arkadaşlarımız Haziran ayında bizimle çalışıyor olabilirler. İstekli, arzulu ve iş hayatına başlama heyecanı ile dolu arkadaşların enerjisini ben şahsen takdir ettim. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu arkadaşı tanımak kurumum adına memnuniyet vericiydi”