Karne alan öğrenciden Kaymakam'a tepki

Karne alan öğrenciden Kaymakam'a tepki
Güncelleme:

Mersin'de 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Nil Toksagül, Kaymakam Cantürk'e 'Sabahın köründe kahvaltı yapmadan okula geliyoruz, Bakan'a söyleyin de düzeltsin'' dedi.

Mersin'in Anamur İlçesi'nde ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Nil Toksagül, karne dağıtımı için okula gelen Kaymakam Cengiz Cantürk'e seslenerek, "Sabahın köründe bizi okula getiriyorsunuz. Kahvaltı yapmadan, uykumuzu almadan geliyoruz. Sayın Bakana söyleyin de bunu düzeltsin" dedi.

Kaymakam Cengiz Cantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Mercan, Anamur Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Okul Müdürü Mustafa Kaplan ve Okul Aile Birliği Başkanı Varol Günay ile 8-C sınıfına giren Kaymakam Cantürk, okulların bir hafta uzatıldığını ve öğrencilerin pazartesi gelmesi gerektiğini söyleyerek espri yaptı.

Bunu duyan arka sıralarda oturan Nil Toksagül "Şaka mı yapıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Cantürk şaka yaptığını söyleyince biraz sakinleşen Toksagül, ayağa kalkıp "Sabahın köründe bizi okula getiriyorsunuz. Kahvaltı yapmadan, uykumuzu almadan geliyoruz. İlk üç derste sıralarda uyuyoruz. Hiç bir şey anlamıyoruz. Sayın Bakana söyleyin de bunu düzeltsin" dedi.

KARNESİNİ KAYMAKAM VERDİ

Nil Toksagül'ün bu sözleri alkış alırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan okul binalarındaki eksikliklerden kaynaklı bir yığılmanın olduğunu, yeni binaların yapılmasından sonra bu aksaklığın giderileceğini söyledi. Daha sonra karne dağıtımı yapıldı. Kaymakam Cantürk, özellikle Toksagül'ün yanına çağırarak karnesini verdi.

'HAKKINI SAVUNAN BİR ÖĞRENCİ'

Sınıf Öğretmeni Medine Yalçın Rıdvanağaoğlu ise, Nil Toksagül'ün azimli ve hakkını sonuna kadar savunan bir öğrenci olduğunu kaydederek, "Haklıysa mutlaka hakkını alır" dedi.

Toplam 12 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilçede ortaokul ve ilkokul olmak üzere ikili eğitim görüldüğü, ortaokul öğrencilerinin sabah saat 06.30'da, ilkokul öğrencilerinin ise öğleden sonra ders başı yaptıkları belirtildi.

Karne alan öğrenciden Kaymakam'a tepki