Karnındaki bebeğiyle hayatını kaybetti

Karnındaki bebeğiyle hayatını kaybetti

Muğla'da hamile bir kadın, beyin anomalisi bulunduğu gerekçesiyle gebelik sonlandırılırken hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bebekte beyin anomalisi bulunduğu gerekçesiyle gebeliğin sonlandırılması için ameliyata alınan 5 aylık hamile 24 yaşındaki Havva Sarıkaya hayatını kaybetti.

Bodrum'da kargo şirketinde çalışan ve hamile olan Havva Sarıkaya, karnındaki bebeğin ileri düzeyde engelli olduğunun anlaşılması üzerine hamileliğinin sonlandırılmasına karar verildi. Havva Sarıkay, bugün özel hastanede ameliyata alındı. Ameliyat sırasında durumu ağırlaşan Sarıkaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eşinin ölümüyle sinir krizleri geçiren Gürkan Sarıkaya hastanede kontrol altına alınırken savcılık talimatı ile Havva Sarıkaya'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Operasyonu yapan kadın doğum uzmanı Op. Dr. Orçun Koçak, yapılan detaylı kontrollerde bebek doğduktan sonra zihinsel, yürüme, görme ve konuşma engelli olması sonucunun yüksek düzeyde olmasından dolayı, hamileliğin sonlandırılması raporu oluşturulduğunu söyledi. Op. Dr. Koçak,"Hastayı dün sabah itibariyle hastaneye yatırdık. Suni sancısına başladık. Gebelikte görülebilecek komplikasyonlara bağlı olarak aniden bir şuur kapanması, solunum ve dolaşımın durması durumuyla karşılaştık. Hemen müdahalesini yaptık ve yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 3 saat boyunca hastaya kalp masajı yapıldı. Ama hastamızı kurtaramadık" dedi.

Hamileliğin sonlandırılması için 24 haftanın sınır olduğunu belirten Dr. Koçak Havva Sarıkaya'nın 23 haftalık hamile olduğunu hatırlatarak bu süreyi geçirmeden bebeği almak istediklerini söyledi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI

DHA