Karnından 20 kilogramlık ur çıktı

Karnından 20 kilogramlık ur çıktı
Güncelleme:

Düzce'de karın ağrısıyla doktora gelen 17 yaşındaki genç kızın karnından 20 kiloluk ur çıktı.

Düzce'de karın ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 17  yaşındaki genç kızın karnından, yaklaşık 20 kilogramlık ur çıktı.

Alınan bilgiye göre, Beyzanur Özoğlu (17), önceki gün karın ağrısı  şikayetiyle kentteki özel bir hastaneye başvurdu. Muayeneyi yapan Operatör Dr.  Mustafa Altundağ, genç kızın karnında bir kitle tespit etti.

Tetkiklerin ardından ameliyat edilen hastanın karnının sağ tarafından  25 santimetre büyüklüğünde ve yaklaşık 20 kilogram ağırlığında ur çıkarıldı.

Özoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir karın ağrısı  çektiğini belirterek, "Böyle bir şey beklemiyordum. Karnım ağrıyordu bayağıdır.  Diğer hastanelerde çok da bir şey anlamadılar. Buraya geldim, tespit ettiler ama  ben hiç böyle bir şey beklemiyordum. Normal bir karın ağrısı olduğunu  düşünüyordum." dedi.

Op. Dr. Altundağ da hastanın karın ağrısı şikayetiyle kendilerine  başvurduğunu anlatarak, "45 dakikalık bir ameliyat gerçekleştirdik. Tahmini  olarak 15-20 kilogram ağırlığında bir kist olduğunu tespit ettik. Normalde bunlar  iyi huylu olurlar ama bu yaşta çok nadir görülür." diye konuştu.

Bu tür vakalara aralıklarla yetişkin kadınlarda rastlandığını dile  getiren Altundağ, "Genç kızlarda, hele bu yaşta çok nadir bir durumu bu. Hayati  tehlikeyi geçirecek durumlardan dönmüştü, biz de acil olarak ameliyata aldık.  Hastamız şu an iyi, ameliyatı başarılı geçti, sıkıntımız yok. Yarın da inşallah  evine göndeririz." ifadesini kullandı.

Etiketler genç düzce kilo ur