Kars’ta Mert Aydın Cinayeti

Kars’ta Mert Aydın Cinayeti

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bir harabede bulunan ve hunharca öldürüldüğü belirlenen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın acılı ailesi kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

- Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bir harabede bulunan ve hunharca öldürüldüğü belirlenen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın acılı ailesi kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Kars'taki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, pazar günü annesinin hazırladığı yemeği babasına götürmek için İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Bir kilometre uzaklıktaki babasının iş yerine giden Mert, daha sonra eve dönmek üzere oradan ayrıldı. Ancak Mert eve hiç gitmeyince kaybolduğu ortaya çıktı. Cep telefonu satışı yapan baba Yolcu Aydın (38), yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine yapılan incelemede çocuğun çevredeki kamera görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı. Mert'in Digor Pazarı'nda 40'lı yaşlarda biriyle birlikte yürüdüğü görüldü. Mert'in akrabaları, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki harabe tabyalar içerisinde Mert'in cesedini buldu.

Mert’in acılı ailesi bugün kurulan çadırda taziye ziyaretlerini kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan Mert Aydın’ın annesi Arzu Aydın, “Adalet bekliyorum. Adalet istiyorum. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Onu sallandırsınlar gözümle göreyim. Onu sallandırsınlar içim soğusun. Ya da bana, onu bana versinler, katili bana versinler, o caniyi bana versinler” diye feryat etti.

Binlerce vatandaş Mert Aydın’ın evinin önündeki taziye çadırına gelerek baş sağlığı diledi. Taziyeye gelen Alpaslan ve Cumhuriyet Anadolu Liseleri öğrencileri de çadırın önünde ‘Katili bize verin’ diye slogan attı. Öğrencilere sükunet çağrısında bulunan eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu,“Hep beraber birlikte olmamız lazım. Ele ele vermemiz lazım. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Okumaktan başka şansınız yok. Bu pisliğe bulaşmamak lazım. Kahve kültüründen kurtulmamız lazım ve size yakışan bu” dedi.

Öğrenciler daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Yapılan açıklamaların ardından kalabalık dağıldı.