Kasko Yaptırmak Zorunlu Mu? Araç Kaskosu Hakkında Bilgiler

Kasko Yaptırmak Zorunlu Mu? Araç Kaskosu Hakkında Bilgiler
Güncelleme:

Kasko yaptırmak, araç sahipleri için zorunlu olmamakla birlikte pek çok avantaj sağlayan bir uygulama olması nedeniyle tercih edilmektedir.

Trafik işlemlerinde araç kasko durumları maddi ve manevi kazanç sağlayacağı için özellikle yeni alınan araçlar için kasko yapılması önerilmektedir.

Kasko zorunlu bir sigorta olmazken, trafik sigortası olarak bilinen sigortanın ise yaptırılması zorunlu tutulmaktadır. Araç sahiplerinin de isteğe bağlı olarak trafik sigortası ile birlikte kasko ödemelerini yapmaları da mümkün olmaktadır. Kasko fiyatları da değişkenlik gösterdiği için yapılacağı zaman değer listesi üzerinden kontrol edilmelidir.

Kasko yaptırmak, trafikte aracın başına beklenmedik bir durum gelmesi halinde sigorta şirketinin yaptığı gibi kusurlu taraf üzerinden işlem yapmamakta olup gerekli kriterler göz önünde bulundurularak aracın hasar onarımının yapılmasını sağlamaktadır.

http://www.sigortam.net/kasko-sigortasi

Kasko yaptırma durumunda karşılanan teminatlar şu şekilde sıralanmaktadır:

- İki aracın kaza yapması durumunda

- Kasko yaptırılan araca sabit durması halinde çarpma olması ya da yabancı bir cisim tarafından hasar oluşması

- Aracın mevcut arızalarından kaynaklı oluşan yanmalar

- Aracın çalınması ya da çalınma teşebbüsünde bulunulması durumunda ortaya çıkan olası hasarlar

Bu teminatlar trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemekte olup ancak kasko yaptırılmış olan araçlar için belirli oranda maddi destek verebilmektedir. Bu nedenle kasko pek çok hasarın karşılanmasını sağlayan bir sigorta türü olarak bilinmektedir.

Araç kasko işlemleri yalnızca büyük trafik kazalarında değil aynı zamanda küçük olduğu düşünülen araç hasarlarında da etkili olmakta ve bu sayede aracın genel takibinin daha kolay yapılmasını sağlamaktadır.

Kasko Yaptırmak Zorunlu Mu? Araç Kaskosu Hakkında Bilgiler  - Resim : 1

Kasko Sigortasının Türleri Nelerdir?

Kasko sigortasının türleri, karşılamış olduğu hasar alanlarına bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup şu şekilde sıralanmaktadır:

- Dar kasko, bilinen teminat kriterleri içerisinden en az sayıda olanlarını karşılar ve trafik sigortasının bir üst basamağı şeklinde uygulanmaktadır.

- Kasko, mevcut teminatların hepsi bu kasko işlemi dahilinde kapsanmaktadır.

- Genişletilmiş kasko, tüm teminatları karşılamanın yanı sıra sigorta şirketleri ile anlaşmalı olarak ek risklerin de eklenebildiği kasko türüdür.

- Tam kasko, genişletilmiş kasko teminatlarının hepsini kapsamakta olan kasko türü olarak bilinmektedir.

Kasko türlerine ilişkin fiyat bilgilendirmesi almak için sigortam.net adresi üzerinden teklif alma işlemleri yapılabilmekte olup bunun yanı sıra ek teminat maddelerine ilişkin de bilgi almak mümkün olmaktadır.

Kasko Yaptırmak Zorunlu Mu? Araç Kaskosu Hakkında Bilgiler  - Resim : 2

Kasko Sigortasının Trafik Sigortasından Farkı Nedir?

Kasko sigortasının trafik sigortasından farkı ilk olarak hasar durumlarına olan müdahale olarak bilinmektedir. Trafik sigortası yalnızca bir kaza durumunda destek sağlayan bir sigorta olurken kasko tarafından duran araç için de maddi bir hasar karşılaması yapılabilmektedir.

Trafik sigortasında daha çok kısmi bir ödeme ile destek verilirken kaskonun karşıladığı durumlarda tüm hasarın sigorta şirketi tarafından karşılanması mümkün olmaktadır. Bu teminat tutarları için kasko değer listesi üzerinden yapılacak ödemelerin ya da hangi kapsamlarda geçerli olduğunun incelenmesi, mevcut hizmetten faydalanılmasının ilk basamağı olarak bilinmektedir.

Seçiniz...

Etiketler advertorial