Katarın VIP araçlarının iç dizaynı Çorumda yapılıyor

Katarın VIP araçlarının iç dizaynı Çorumda yapılıyor

Katar'ın çeşitli ülkelerde görev yapan büyükelçilerinin kullandığı VIP araçların iç dizaynı, Çorum'da faaliyet gösteren bir firma tarafından gerçekleştiriliyor- Firmanın genel müdürü Zorlu: "Özellikle elçilik ve kamu görevlilerinin yanı sıra iş adamları,

ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - Katar'ın çeşitli ülkelerde görevli büyükelçileri ve kamu görevlilerinin kullandığı VIP araçların iç dizaynı, Çorum'da faaliyet gösteren bir firma tarafından yapılıyor. 

Küçük sanayi sitesinde hizmet veren oto dizayn firması, dünyanın birçok ülkesinden gelen araçları, modern teknolojiyi kullanarak, tuvaletinden banyosuna, mutfağından dinlenme bölümüne kadar yeniden tasarlıyor. 

Şirketin genel müdürü Dinçer Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmet paketi kapsamında marka ve modeli belirlenen araçları müşterileri adına satın alıp, istenen teknolojiyle donatabildikleri gibi müşterilerinin gönderdiği araçları da belirlenen kriterlere uygun olarak dizayn ettiklerini söyledi. 

Suudi Arabistan başta olmak üzere Fransa, Rusya ve Almanya gibi birçok ülkeye hizmet verdiklerini ifade eden Zorlu, "Özellikle iş adamları, kamu ve elçilik görevlilerinin yanı sıra sanatçılar ve uzun seyahatlerini keyfe dönüştürmek isteyenlerin araçlarının dizaynlarını gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız tasarımlarda, elektronik donanımlar, mutfak, tuvalet ve banyo gibi özel bölümlü minibüs ve otobüsler büyük ilgi görüyor" dedi.

- Katar Büyükelçilerinin VIP araçları Çorum'dan

Katar Devleti ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda çeşitli ülkelerde görev yapan büyükelçilerinin kullanımı için tahsis edilen VIP araçların dizaynını gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Zorlu, bugüne kadar dizaynını yaptıkları 25 otobüs ve minibüsü Katar büyükelçilerinin hizmetine sunduklarını belirtti. 

Araçların çok beğenildiğini ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

"Araçlarımızda üst düzey elektronik sistemleri uyguluyoruz. Android işletim sisteme sahip telefonlarla kontrol edilebilir araçlar dizayn ediyoruz. LCD adı verilen ekranlar ile görüntü akışını üst kalitede yansıtıyoruz. Deri kaplama koltuk sistemini elektronik panel sayesinde katlanabilir hale getirebiliyoruz. Katar devleti özellikle abdestliği olan, toplantı salonları bulunan araçları tercih ediyor. Birkaç gün öncesine kadar ülkenin Fransa ve İspanya büyükelçilikleri için tahsis edilen araçlarının dizaynını yaparak bunları teslim ettik."

Zorlu, modern ve elektronik donanımlı bir aracın dizaynının yaklaşık 45 günde tamamlandığını, 4 bin metrekarelik alanda 35 kişilik personelle çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.