Katarlı canlı bomba Türkiye'de !

Katarlı canlı bomba Türkiye'de !

Katar'ın eksik bilgi paylaştığı canlı bomba hakkında Atatürk Havalimanı'nda hiçbir işlem yapılmadı.

Katar devleti, Ankara’daki Büyükelçiliği aracılığı ile Dışişleri Bakanlığı’na “acil” kodlu bir yazı göndererek, 009987..numaralı pasaport kullanan Rashed M.A.H. adlı vatandaşlarının Türkiye üzerinden IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye geçeceğini belirtti ve bu kişinin yakalanmasını istedi. Ancak Katar’ın tüm bilgilerini “nokta” olarak paylaşıp Türkiye’den sınır dışı edilmesini istediği Rashed M.A.H. hakkında Atatürk Havalimanı’nda hiçbir işlem yapılmadı.

ÜÇ CANLI BOMBA

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre Şanlıurfa’da bulundukları belirlenen iki Katar ve bir Irak uyruklu şahsın Türkiye’de “canlı bomba” tarzı eyleme kalkışabileceği tespit edildi. MİT ve emniyet, Urfa merkezi ile Suriye sınırında intihar saldırısı hazırlığında oldukları yönünde “duyum” alınan üç yabancı IŞİD militanının peşine düştü.

SINIR DIŞI EDİN

Büyükelçilik, 6 Haziran 2015’de THY’nin TK-691 sefer sayılı uçağı ile Kahire’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelecek olan Katar vatandaşı Rashed M.A.H.’nin yakalanmasını talep etti. Elçilik, “Bu kişinin ülkeye girişine izin vermeyin, Katar’a geri gönderin” dedi. Ancak Türk yetkililerin Katarlı kişinin havalimanından geçişini engellememesi iki ülke arasında krize neden oldu.

İNTİHAR EYLEMİ ŞÜPHESİ

Katar’ın önceden yaptığı uyarıya rağmen elini-kolunu sallayarak Türkiye’ye gelen Rashed M.A.H., ile beraberindeki bir Katar ve Irak uyruklu yabancının “canlı bomba” olabilecekleri belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü, iki Katar ve bir Irak uyruklu hakkında olası intihar eylemlerine karşı birimlerini alarma geçirdi.