Kayıp Çocukların Ailelerini Telefonda Dolandırmak İstediler

Kayıp Çocukların Ailelerini Telefonda Dolandırmak İstediler

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları sürerken, çocukların bulunmasına yardımcı olacak kişilere kredi çekerek para ödülü vereceklerini duyuran ailelerin telefonda dolandırılmak i

TOKAT (AA) - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları sürerken çocukların bulunması için kredi çekerek para ödülü vereceklerini duyuran ailelerin telefonda dolandırılmak istendiği ortaya çıktı.

Reşadiye ilçesinde 29 Aralık 2015'te evlerinin yakınında oynarken kaybolan komşu çocukları 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'un bulunması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Umutla çocuklarının yolunu gözleyen, onlardan gelecek olumlu bir haber için adeta yanıp tutuşan acılı aileler ise son dönemlerde asılsız telefon ihbarları ve dolandırıcılarla da uğraşıyor.

Çocuklarının bulunmasına katkı sağlayacak kişilere kredi çekerek 100 bin lira ödül vadeden ailelerin bu dönemde telefonda dolandırılmak istendiği de öğrenildi.

Bayram Erol'un babaannesi Rukiye Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki çocuğun 86 gün önce kaybolduğunu hatırlattı. Tüm arama çalışmalarına rağmen çocuklarla ilgili bir ize rastlanmadığını belirten Erol, "Devletimizin tüm imkanları kullanıldı. Halen arama çalışmaları sürüyor" dedi.

Bu süreç içerisinde kendilerine değişik asılsız ihbarların geldiğini anlatan babaanne Erol, şöyle konuştu:

"Geçen gün eşim Bayram'a telefon geldi. 'Çocuğunuz elimde, bize 100 bin lira getirirseniz çocuğunuzu çıkartırız' dediler. 'Eğer parayı getirmezseniz ve polise giderseniz çocuğunuzu ölmüş bilin' dediler. Biz de 'polise gitmeyiz' dedik. 'Parayı getiririz çocuklarımızı görelim o parayı vereceğiz' dedik. Çocuklarımız sağ salim çıkarsa 100 bin lirayı vereceğiz. Polis bizi aradı bir haber var mı? diye. 'Haber var' dedik. 'Telefonda bize böyle böyle diyorlar' dedik. Polisler de araştırdı sahte çıktı. Öyle bir şey değilmiş. Allah belalarını versin. Bizi böyle kandırıp bizim ciğerimiz yanarken onlar da bizi dolandırmaya kalkıyorlar."

"Çocuklarımız her şeye rağmen bulunamadı" diyen babaanne Erol, "Her gün ağlıyoruz. Her gün ırmak kıyısında ve dağlarda arıyoruz. Kaç gün oldu, hiçbir şey yok. Çocuğumuz çıksın kredi çekeceğiz, mallarımızı satıp 100 bin lirayı vereceğiz. Başbakanımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.