Kayıp Gülistan Doku'nun okul yönetimine yazdığı dilekçe ortaya çıktı

Kayıp Gülistan Doku'nun okul yönetimine yazdığı dilekçe ortaya çıktı
Güncelleme:

5 Ocak'ta kaybolan ve o günden bu güne her yerde aranan Gülistan Doku'nun, okul yönetimine yazdığı dilekçe ortaya çıktı. İşte o dilekçede yazanlar...

Tunceli, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’ta ortadan kaybolmuştu. Türkiye, genç kadın ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Arama çalışmaları 23’ncü güne girmiş durumda. Kentte Doku’nun bulunabileceği yerde pek çok kişinin ifadesine başvuruldu. Doku’un, en azından cansız bedenine ulaşıldığı takdirde olaydaki sır perdesinin kalkması da mümkün olabilecek.

Birgün gazetesinden Erk Acarer'in haberine göre aile, “İntihar ettiyse bile onu intihara sürükleyen sebeplerin araştırılması gerekiyor” derken “Onu, olası bir intihara sürükleyen baskı nedir?” diye sormaya devam da ediyor. Olayda tek araştırılması gereken Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı, onun ailesi ile yaşadığı sorunlar ve çelişkiler değil.

OKULDA SIKINTILAR VAR

22 yaşındaki Gülistan Doku ile ilgili çelişkili ifadeler ortaya çıkmış, erkek arkadaşı Zeinal Abakarov’un yurtdışına kaçtığı iddia edilmişti. Bu konularda etkin soruşturma yapılmadığı ileri sürülüyor. Bunun yanı sıra genç kadının öğrencisi olduğu okulla ilgili de pek çok sorun yaşadığı ifade ediliyor. Ortaya çıkmayan bir dilekçe örneği bunu kanıtlıyor.

O DİLEKÇE ORTAYA ÇIKTI

Aile suda bulunan Gülistan Doku’ya ait ve onun okul yönetimine yazmış olduğu bir dilekçenin varlığından söz ediyordu. O dilekçe örneği ortaya çıktı. Dilekçede, “Kaale alınmamaktayız. Psikolojik olarak üzerimizde baskı yaratılıyor. Okulumuzdaki, arkadaşlarımızın bize karşı kışkırtılması ayrıca bir baskı yaratıyor. Dilekçelerimiz dikkate alınmıyor. Alanımızın derslerinden faydalanamıyoruz…” ifadeleri bulunuyor.

Aile, C.A. isimli bir öğretim görevlisinin derse geç kalan öğrencilerden 5 TL topladığı yönündeki şikâyet ve iddiaların üzerinde durulması gerektiğini de söylerken, Doku ile ilgili yurt ve okul yönetiminin kesin bilgi ve belgelerin kendileri ile paylaşılmasını da istiyor.

3’üncü haftayı geride bırakan arama çalışmalarında bugüne kadar Dinar Köprüsü’nde kardeşine ait olduğu iddia edilen bir makas bulunmuştu. Kayıp ihbarı yapıldığı 6 Ocak 16.26’da ise Doku’nun arkadaşı Abakarov ile 4 saniyelik arama kaydı yaptığı anlaşılmıştı.

ÜNİVERSİTE ÇEVRESİ DOĞRULUYOR: BASKI VE TACİZ AĞI

Doku vakası çok derin boyutlardan ele alınmalı. Çünkü öğrenim gördüğü Munzur Üniversitesi ve kaldığı yurda ilişkin şaibeler de bulunuyor. Şikâyetler bitmek bilmiyor. 2 öğrencinin intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülüyor. Okulda sadece öğrencilere değil öğretim görevlilerine de baskılar yaptığı aktarılanlar arasında. Ayrıca yurt ve okul çevresinde kadın öğrencilere yönelik bir istismar ağı kurulduğu iddia ediliyor.

Birgün