Kayıp Yasin’den 9 Gündür Haber Yok

Kayıp Yasin’den 9 Gündür Haber Yok

Konya'nın Akören ilçesinde kaybolan ve 9 gündür haber alınamayan 6 yaşındaki Yasin Şahin'in dayısı Duran Yıldız, "Eğer birileri götürdüyse, içinde...

Konya'nın Akören ilçesinde kaybolan ve 9 gündür haber alınamayan 6 yaşındaki Yasin Şahin'in dayısı Duran Yıldız, "Eğer birileri götürdüyse, içinde Allah korkusu, vicdanı, merhameti olan biriyse bu insanlara azap çektirmekten vazgeçsinler" dedi.

Akören ilçesine bağlı Belkuyu Mahallesi'nde 4 Nisan Pazartesi günü evinin önünde oynadığı sırada aniden ortadan kaybolan anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Yasin Şahin'in ailesi umutla oğullarından gelecek güzel haberi bekliyor. Minik Yasin'i arama çalışmaları 9. günde de devam etti. Jandarma ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, küçük Yasin'in foseptik çukurlarına düşmüş olabileceği ihtimali üzerine buralara baktı. Yapılan aramada herhangi bir ize rastlanmadı.

Jandarma ve AFAD ekiplerinin arama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Yasin'in babasının dayısı Duran Yıldız (58), "Köydeki insanlar ve çevre köydeki insanlar hep aradı ama netice alınamadı. Bu insanlar çocuklarını yokluk içinde ne şartlarda büyütüyor. Şimdi bunun üzerine bu acı çıktı. İçinde Allah korkusu, vicdanı, merhameti olan bir insan eğer birileri götürdüyse, bu insanlara azap çektirmekten vazgeçsinler. Annesiyle, babasıyla, ebesiyle, dedesiyle bir sıkıntıları varsa onlarla halletsinler. Yumruk kadar çocuk ne yapar, yapılacak bir şey varsa anasına, babasına yapsınlar. Çocuktan ne isterler" diye konuştu.

"BU İNSANLARA AZAP ÇEKTİRMEYE KİMİN HAKKI VAR"

Yeğeninin kaybolduğu günden sonra annesinin ve babasının adeta yaşayan bir ölü haline geldiğini ifade eden Yıldız, "Annesi ilaçla ayakta duruyor. Kimin bu insanlara azap çektirmeye hakkı var. Kimden almışlar bu hakkı. Dışarıda o kadar organ mafyası var. Çocuğun organından ne olur. Bu çocuğun da yaşamaya hakkı var. Cenabı Allah verdiği canı yine kendi alır. Kimsenin o çocuğun canını gasp etmeye hakkı yok. Bu memlekette, bu adamın da yaşamaya hakkı var. Götüren biri varsa elini vicdanına koyacak, getirip teslim edecek. Ama buraya bırakacak, ama karakola bırakacak, ne yapacaksa yapacak. Para isteseler işte vaziyeti görüyorsunuz. Bu adamın neyi var ki" ifadelerini kullandı.

Baba Yavuz Şahin de (37), günlerdir devam eden arama çalışmalarında bir sonuç çıkmadığını belirterek, "Biri bir şey demiyor ki ne bekleyeyim, ne diyeyim. Bazen Konya'dan ihbarlar geliyor ama bir sonuç yok. İhbarlar asılsız çıkıyor. Benim kimseyle bir düşmanlığım yok. Bu köyde herkesle konuşurum ben. Öyle husumetli olduğum kimse yok" şeklinde konuştu.