Kayseri'de 750 Kişilik Geri Gönderme Merkezi

Kayseri'de 750 Kişilik Geri Gönderme Merkezi

KAYSERİ Valisili Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde halen 156 kişinin kaldığı "Geri Gönderme Merkezi'nde" incelemelerde bulundu.

KAYSERİ Valisili Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde halen 156 kişinin kaldığı "Geri Gönderme Merkezi'nde" incelemelerde bulundu.

Kayseri- Sivas karayolu 26'ncı kilometre Gömeç Mevkii'nde bulunan Geri Gönderme Merkezi'ne Vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ile birlikte gelen Vali Düzgün, ilgililerden bilgi aldı.

Vali Düzgün'e ilk olarak İl Göç İdaresi Müdür Vekili Sebahattin Akgöz ve Merkez Müdür Vekili Hacı Ahmet Karacabey tarafından merkezin durumu hakkında brifing verildi. Daha sonra, beraberindeki heyetle birlikte 16 bin metrekare kapalı alanda 750 kişiye hizmet verecek kapasitede bulunan merkezi gezen Vali Düzgün, merkezin kapalı devre izleme sistem odası, konferans salonu, yemekhanesi, spor salonu ve çocuk oyun alanı gibi bölümlerini de inceleyerek bilgi aldı. Düzgün, yaptığı incelemenin ardından, merkezin 10 Mart 2016 tarihinden itibaren faaliyete geçtiğini ifade ederek, şu an merkezde 98 Irak Türkmeni, 55 Pakistan vatandaşı, 2 Suriyeli ve 1 Afganı olmak üzere toplam 156 kişinin barındığını belirtti.

Merkezin, insani açıdan her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanımda olduğunu belirten Vali Orhan Düzgün, "750 yatak kapasiteli merkezde erkekler, kadınlar, aileler ve engelliler için ayrı bölümler yer almaktadır. İdari alan ve sığınmacılar alanı olmak üzere ikiye ayrılan merkezde çocuk oyun alanları, derslikler ve spor salonu gibi etkinliklerin yapılabileceği alanlar da oluşturulmuştur. Değişik nedenlerle mağdur olmuş, mülteci ya da sığınmacı konumuna düşmüş insanlara, Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterildiği sıcak bir yuva olarak hizmet etmektedir" dedi.