Kedi sahipleri dikkat! Kedi mamalarında zehirli kimyasal tespit edildi

Kedi sahipleri dikkat! Kedi mamalarında zehirli kimyasal tespit edildi
Güncelleme:

E-ticaret devi Amazon, kedi maması markasının ürünlerinde kimyasal tespit edilmesi üzerine mamaları geri çağırma kararı aldı.

Fransa'nın tüketici denetleme kurumu, üç Purina One ve Pro Plan markalı kedi mamasının belli parti numaralı ürünlerinin toplatılması için uyarı yayımladı.

Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından konuya ilişkin "Bütçemizi zorlayıp kedimize köpeğimize aldığımız ProPlan mamalarda 'tehlikeli kimyasallar' ortaya çıkmış. Birçok seri geri çağrılmış. Üstelik bunu duyuran marka değil, Amazon oldu" dedi.

Öte yandan söz konusu ürünler Türkiye'de de satışı olan "Pro Plan Somonlu Kısır Kedi Maması, Pro Plan Orijinal Kitten Tavuklu 1 ila 12 aylık Yavru Kedi Maması ve Purina One Junior Tavuklu 1 ila 12 aylık Yavru Kedi Maması" oldu.

Toplatılma talebinin gerekçesi olarak üç mamanın da belli parti numaralı ürünlerinde tedarikçilerden biri tarafından kullanılan su arıtımında kullanılan kimyasalların kedi için zararlı olabilecek kalıntılarına rastlanmış olması gösterildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pro Plan Sterilised Somonlu Kuru Kedi Maması ürünümüz hakkında bir platformda yapılan bilgilendirmeler üzerine tüketicilerimizin duyduğu endişelere dair bir açıklama yapmak istedik.

Tedarikçilerimizden biri, bize tedarik edilen tek bir bileşende, arıtma suyundan kaynaklı olası kalıntı izlerinin varlığı konusunda firmamızı bilgilendirmiştir.

Fransa'da üretilen sınırlı sayıdaki (1352091106, 1325091108, 1324091104 seri numaralı) ürün grubunu etkileyen bu durum üzerine hızlıca mevzuata uygun şekilde gerekli aksiyonları aldık. Tedbir amaçlı olarak, yetkili makamlarla yapılan görüşmeler çerçevesinde, Fransa’da Kediler için PURINA ONE®️ ve PRO PLAN®️ markalı iki ürünümüz için ülkede uygulanan yönetmelik gereği sınırlı sayıda geri çekme kararı almış bulunuyoruz.

İlgili ürünlerimiz global kalite standartlarımıza uygun üretilmiş olup tüketiminin kedi sağlığı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bu ürünlerin besin kalitesi ve tatları değişmemektedir. Ayrıca, başka hiçbir PURINA ONE® ve PURINA® PRO PLAN® ürünü bu geri çekme sürecinden etkilenmemiştir.

Söz konusu iletişim karışıklığının çözümü için ilgili platformla irtibatımızı sürdürüyoruz."