Kek Tarifleri ve Kek Tarifleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kek Tarifleri ve Kek Tarifleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gerek günlük yaşamda çay saatlerinde, gerekse misafirlere ikram için en fazla tercih edilen yiyeceklerden birisi kektir.

Kek, misafir tabaklarının ve çocukların olmazsa olmaz yiyecekleri arasında yer almaktadır. En iyi yemek tarifleri adresinde, tek başına bir kategori olarak yerini almaktadır.

Elde edeceğiniz binlerce kek tarifi sayesinde, misafir tabaklarınızı ya da masalarınızı en lezzetli keklerle donatmış olursunuz. Birbirinden çeşitli, farklı malzeme ve ekstralara sahip olan kek tarifleri ile tarif defterlerinizde lezzetli yiyeceklere yer vermiş olacaksınız. Bu kadar önemli bir yere sahip olan tatlı ve lezzetli keklerin elbette pişirilirken ve hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları mevcuttur.

Mutlaka ilk defa kek yapacaksanız eğer, kendinize ya da bir başkasına ilk soracağınız sorulardan birisi kek nasıl yapılır adlı bir sorudur. Bu soruya cevabı yalnızca kendi kendinize de üretebilmeniz mümkündür. Yemek tarifleri adreslerinde binlerce resimli kek tarifleri yer almaktadır. Bu tarifleri defterinize yazarak, resimlerini de kaydederek ya da hafızanıza yerleştirerek, harika bir tarif ortaya çıkarabilirsiniz.

Daha sonra değinmeniz gereken en önemli nokta, kek malzemelerinizin eksiksiz olmasıdır. Eksiksiz olan tarifler ve hatta ekstradan malzeme içermeyen tarifler, her zaman hem kıvamında olacaktır hem de lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir. Mutfakta vakit geçirmek elli başlı kuralları bilerek ve bunları uygulayarak daha keyifli bir hal almaktadır. O halde mutfağınıza bir kek yapmak için giriyorsanız, bir gün önceden ya da o gün içerisinde erkenden kek malzemelerinizi hazır etmeniz gerekmektedir. Oda sıcaklığında yer alan malzemeler her zaman daha iyi çırpılır ve karışır.

Malzemelerinizi karıştırırken mutlak bir sırayı izlemeniz de önemlidir. Öncelikli olarak yumurta ve şekerleri çırpmanız gerekir. Yumurta ve şekerler beyaz bir köpük halini aldığında mutlaka yumurta pişerken kokmasın diye ve keki yerken yumurta kokusu alınmasın diye, vanilya özü kullanmalısınız. Vanilyalar genellikle toz halinde paketler içerisinde yer almaktadır. Ancak siz mümkün olduğunca sıvı ya da taneli vanilya özü kullanırsanız, çok daha lezzetli bir kek elde edersiniz.

Ve kek yapımında her zaman en önemli unsurlardan bir diğeri ise kekin güzel pişmesi ve kabarmasıdır. Mutlaka kabartma tozu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Aksi takdirde incecik bir keke sahip olursunuz. Kimse kabarmamış bir kek yapmış olmayı istemez. Bu nedenle, tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında yer almalıdır. Kekinizin tam kıvama girerek kabarması ve güzel pişmesi için, un, kabartma tozu, kuru soda ve karbonat gibi malzemeleri hep birlikte karıştırmanız gerekmektedir. Böylece her zaman çok daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Daha sonra dikkat etmeniz gereken durum ise kekinizi pişireceğiniz kalıptır.

Kalıpların derinliği ve boyutu oldukça önemlidir. Eğer malzemeleri az olan bir kek hazırladıysanız, silikon ve daha küçük bir kek kalıbı kullanmalısınız. Ancak malzemeleri daha bol olan bir kek hazırladıysanız, teflon hammaddeli ve daha geniş bir kek kalıbı kullanmalısınız. Böylece malzemelerin oranına göre, kek hamuru yayılacaktır ve daha güzel pişecektir. Aynı zamanda pişirme ısınız da büyük önem taşımaktadır. Fırın ayarınızı da mutlaka tarifte yer alan ısıya göre ayarlamanız gerekir. Daha sonra ise 20 dakika boyunca, fırınınızı hiç açmadan kekinizin pişmesini beklemelisiniz. Kekin ne yumuşak ne de sert bir kıvamda pişmemesi için de mutlaka malzemeleri ölçüler niteliğinde koymalısınız. Eksik ya da fazla olmamalıdır.

En Kaliteli Kek Tariflerine Ulaşacağınız Adres: http://www.keyifliyemektarifleri.com/kek-tarifleri