Kendinize uygun fitness aktivitesini seçmenin 6 yolu

Kendinize uygun fitness aktivitesini seçmenin 6 yolu

Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton; forma girmek için spor yapmaya başlayacaklara önemli tüyolar verdi.

Yeni bir kursa, fitness grubuna ya da spor takımına katılırken ne kadar istekli olursanız olun, seviyenize göre başlayın uyarısına bulunan Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton; “Başlangıç seviyesindeki birinin ileri seviye bir kurs seçmesi hızla bıkkınlığa neden olur ve bazen yaralanmalara yol açabilir” dedi.

Zamanın sınavından geçen fitness stilleri ile yaptığınız sporu birleştirin

Kendiniz için en uygun fitness aktivitesini seçmenin 6 pratik yolu olduğunu söyleyenHerbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton; “Birinci ve en basit yol, zamanın sınavından geçen fitness stillerini başka disiplinlerle birleştirmek. Örneğin; bale, ağırlık çalışma veya geleneksel dansları yaptığınız sporla birleştirerek aktivitenize heyecan katmak eğlenceli olabilir” dedi.

Aşırılıktan ya da anında sonuç vaat eden her şeyden kaçının

İnsanlar fit olmalarını sağlayacak mucize bir program istiyor. Bunu söylediğimde hayal kırıklığı yaşasalar da doğrusu şu ki; yavaş ve istikrarlı olan yöntemler aslında en iyileri.

Pratik olun: fitness hedeflerinizle örtüşen bir trend seçin

Maraton koşmak istiyorsanız, güç ve ağırlık kaldırma içeren bir antrenmanı tercih etmek istemezsiniz. Kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız, basit bir dans kursu işinize yaramayabilir. Özellikle, zaman sınırlamanız varsa önceliğiniz hedeflerinize uygun bir program seçmek olmalıdır.

Bazen en iyi seçenek basit olandır

Doğal haraket modellerine ve kanıtlanmış bilimsel örneklere dayalı “Fonksiyonel Fitness” yaşınız ya da mevcut fitness seviyeniz her ne olursa olsun mükemmel bir başlangıç olacaktır. Başka bir deyişle, oturmak ve kalkmak için ihtiyaç duyduğumuz kasları geliştiren squat gibi egzersizlere zaman ayırmalısınız.

Bütçenize uygun bir fitness trendini seçin

Yeni fitness trendlerinin avuç dolusu para gerektirmesi size uygun oldukları anlamına gelmez. Genellikle çok para ödemeyi kalite garantisi olarak algılarız. Ancak pek çok spor salonu ücretsiz bir derse katılma imkanı sunar. Ayrıca fitness DVD’leriyle son derece düşük maliyetlerle popüler fitness trendlerini denemeniz mümkün.

Kendinize fazla baskı yapmayın

En baştan başlayacaksanız, 12 aylık finansal taahhüt ya da çok sayıda ekipman gerektirmeyen basit bir program seçin. İnanın fit olmak için baskı altında hissetmeniz sizi öfkelendirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Leyditurk.com