Kepez Belediyesi Bilgi Yarışması

Kepez Belediyesi Bilgi Yarışması

Kepez Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği okullar arası bilgi yarışmasının finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde...

Kepez Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği okullar arası bilgi yarışmasının finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışmada lise kategorisinde Özel Envar Fen Lisesi'ni birinci oldu.

Kepez Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 5.si düzenlenen Kepez Okullar Arası Bilgi Yarışması'nın finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlçedeki ortaokullar ve liseler arasında düzenlenen yarışmanın finaline Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi bürokratları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi. Öğleye kadar yapılan bölümde ortaokulların finalistleri yarıştı. Yarışma bittiğinde Altınova Ortaokulu birinci, Mobil Ortaokulu ikinci ve Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.

ÖZEL ENVAR FEN LİSESİ'Nİ BİRİNCİ

Öğleden sonraki liseler kategorisi ise hayli çekişmeli geçti. Bu kategoride puanların eşleşmesiyle ikişer tane ikinci ve üçüncü okul çıkması nedeniyle, ek sorular yöneltildi. Son ek sorunun da sorulmasıyla, liseler kategorisi derecelendirilmesi de yapıldı. Jüri, Özel Envar Fen Lisesi'ni birinci, Karatay Anadolu Lisesi'ni ikinci ve Necdet Saygan- Levent Saygan Anadolu Lisesi'ni üçüncü olarak açıkladı. Ev sahibi Başkan Tütüncü, Milli Eğitim Müdürü Vural ve protokol, dereceye giren okul takımlarının ödüllerini takdim etti.

"YARIŞMAYLA TEŞVİK EDİYORUZ"

Bilgileriyle iftihar eden, entelektüel gençler yetiştirmek istediklerini vurgulayan Tütüncü, "Gençlerimize okumayı, öğrenmeyi, entelektüel birikim elde etmeyi teşvik etmemiz gerekiyor. Bu amaçla ortaya çıkan yarışma seneler içinde gelişerek geleceğe yürüyor. Her yıl bu yarışmanın kalitesi artıyor. Bundan sonra da çok farklı bu yarışmayı geleceğe güçlü bir şekilde taşımak istiyoruz. Özellikle internete gereğinden fazla bağımlılık ve sadece tüm bilgileri internetten temin etme anlayışı oluşması hiç de iyi değil. Hiçbir şey kitaptan öğrenmenin yerini tutmuyor. Çoğu zaman internetteki bilgiler doğru da oluyor, ama yanlış bilgiler de oluyor" dedi.

"KÜLTÜRÜ SANATI TAKİP ETMELİYİZ"

Geleneksel yöntemler ile araştırma yapmayı sürdürmek gerektiğini belirten Tütüncü, "Genel kültürde, kendini geliştiren gençlere ihtiyacımız var. Sadece derslerinde iyi olan değil, kültür ve sanat dünyasını da yakından takip eden bir kuşak oluşturmalıyız. Bu yarışmayla da bu anlayışa hizmet ediyoruz" dedi.