Kılıçcı'nın Hedefi, Koleksiyonundaki Eksiği Tamamlamak

Kılıçcı'nın Hedefi, Koleksiyonundaki Eksiği Tamamlamak

- Kariyerinde daha önce Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında madalya kazanan ve üst üste 3 olimpiyata katılmayı başaran ilk Türk boksör olan Adem Kılıçcı, Rio Olimpiyatları'nda da kürsüye çıkarak koleksiyonunda eksik kalan olimpiyat madalyasını tamamlamayı he


KASTAMONU (AA) - RECEP BİLEK - Uluslararası Boks Birliğinin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvası sonucunda 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden milli boksör Adem Kılıçcı, koleksiyonunda eksik olan olimpiyat madalyasını burada tamamlamayı hedefliyor.

Kariyerinde daha önce Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında madalya kazanan, üst üste 3 olimpiyata katılmayı başaran ilk Türk boksör de olan Kılıçcı, Rio Olimpiyatları için çalışmalarını sürdürüyor. Kılıçcı, Rio'da kürsüye çıkmayı, böylece koleksiyonunda eksik kalan olimpiyat madalyasını almayı amaçlıyor.

Adem Kılıçcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AIBA'nın düzenlediği turnuvada 75 kilo final maçında Rus Artem Cheboratev'i yenerek olimpiyat vizesi aldığını anımsattı.

Olimpiyata çok iyi hazırlandığını belirten Kılıçcı, "İyi motive olduk. Ben ve 69 kiloda Onur Şipal olimpiyat vizesi aldık. Diğer sporcu arkadaşlarımız da Samsun'da olimpiyat vizesi için mücadele edecek. Antrenmanlarda hem onları motive ediyoruz hem de kendimizi olimpiyatlara hazırlıyoruz. Milli takımdaki hocalarımız da bizimle çok iyi şekilde ilgileniyor." dedi.


- Üst üste 3 olimpiyata katılmayı başaran ilk Türk boksör


Antrenör İsmet Yılmaz ile çalıştıklarını anlatan Adem Kılıçcı, olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, madalya ile dönmeyi amaçladığını ifade etti.

Her sporcunun gönlünde yatan olimpiyat şampiyonluğunu kazanmayı başaracağına inandığını dile getiren Kılıçcı, şunları kaydetti:

"İnanıyorum, çünkü inanmasam üçüncü kez olimpiyata gitme gereksinimi duymazdım. Aynı zamanda üst üste 3 olimpiyata katılmayı başaran ilk Türk boksörüm. Kariyerimde Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında aldığım madalyalar var. Olimpiyatlarda daha önce madalya almayı başaramamıştım ama bu kez olacağına inanıyorum. Olimpiyat şampiyonluğu için gideceğim ama önemli olan orada ülkemizin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah bu olimpiyatta kariyerimde tek eksik olan madalyayı alıp geleceğim."