Kılıçdaroğlu'na ''mermili'' tehditte şok görünü

Kılıçdaroğlu'na ''mermili'' tehditte şok görünü

İktidar ve yandaş medyanın kutuplaştırıcı söyleminden cesaret alan provokatörler cami avlusunda CHP liderine mermiyle gözdağı verdi.

İstanbul Vezneciler’de dün meydana gelen terör saldırısında şehit olan polislerin cenaze töreninde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi bırakan, Kılıçdaroğlu’nu tören boyunca protesto eden şahıs, Başbakan Binali Yıldırım’la sohbet ederken görüntülendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi bıraktıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan ve kimliği açıklanmayan şahis, olaydan sadece kısa bir süre önce, cenaze namazı başlamadan önce Başbakan Yıldırım ile konuşurken görüntülendi.

Şahıs, Yıldırım ile sohbetten kısa bir süre sonra ise, Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek, elindeki mermiyi ana muhalefet liderinin önüne bıraktı. CHP'li verkiller, mermiyi bırakan şahsın Yıldırım'la görüşmesine ilişkin fotoğrafı, twitter hesaplarından paylaştılar.

saldirgan-ve-basbakan-orta.jpg

ŞEHİDİN DAYISI ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atan şüphelinin şehidin dayısı olduğu öğrenildi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan 4 kişi daha sonra serbest  serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan ikisinin cinsel taciz, uyuşturucu, güveni kötüye kullanmak ve yaralama suçlarından daha önceden polise geliş kayıtları olduğu belirlendi.

Saldırı sonrası partisinin İstanbul il başkanlığında konuşan Kılıçdaroğlu “Cemaatin arasındaki 5-6 kişi İçişleri Bakanı’nın önünden geçerek benim önüme kurşun attılar. Bütün olaylar Emniyet’in koordinasyonunda gerçekleşti. Ama feriştahı gelse beni yolumdan döndüremez. Bize, ‘kendi önlemlerinizi kendiniz alınız’ diyorlar. Bundan sonra görecekler, kendi önlemlerimizi kendimiz alacağız” dedi.