Kılıçdaroğlu'na o isimden suç duyurusu

Kılıçdaroğlu'na o isimden suç duyurusu
Güncelleme:

Bundan 4 ay önce CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Sakarya ziyaretinde Kılıçdaroğlu'na "Atatürk'ün ilkelerini" soran vatandaş adalet yürüyüşü için suç duyurusunda bulundu.

Sakarya'da yaşayan bir vatandaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı Adalet Yürüyüşe'ne ilişkin, "kamu haklarından yararlanmaya engel olunduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan Yakup Çoruh 4 ay önce de Sakarya'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na gösterdiği tepkiyle gündeme gelmişti.

Sakarya Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan 49 yaşındaki Yakup Çoruh, Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği yürüyüşün D-100 karayolunda sürekli olarak trafik sıkışıklığına neden olduğunu savundu.

Karayolunun sağlıklı kullanılmasına engel olunduğunu öne süren Çoruh, 26 Haziran tarihinde bayram ziyareti için gittiği memleketi Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinden Sakarya'ya saatler süren yolculuğun ardından ulaştığını ve mağdur olduğunu ifade etti.

"Kamu haklarından yararlanmasını engellediği" gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi olduğunu söyleyen Çoruh, "Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm olarak bu yürüyüşün bir an önce sonlandırılması gerekmektedir." dedi.

Çoruh, açıklamasının ardından adliye binasına girerek, savcılığa suç duyurusu dilekçesini verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA ATATÜRK İLKELERİNİ SORMUŞTU

Suç duyurusunda bulunan Çoruh, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 ay önceki Sakarya ziyaretinde de gündeme gelmişti.

Sakarya'da karşılanışı sırasında CHP liderinin yanına yaklaşan Çoruh Atatürk'ün ilkelerini sormuştu. Çoruh "Atatürk'ün, büyük liderin partisinin genel başkanı hoş geldiniz Sakarya'mıza. Sakaryalılar olarak bir ricam var efendim sizden. Atatürk ilkelerini sayabilecek misiniz efendim? Bir ikincisi de oylanacak olan anayasanın 18 maddesinin 8'inci maddesinde başbakanın olmadığını araştırırsanız görürsünüz efendim" demişti.