Kılıçdaroğlu'na yumruk atmıştı, cezası açıklandı

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki linç girişimi davasında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan zanlıya “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’taki linç girişimi davasında karar çıktı.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “suç işlemeye tahrikten” ile 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, karardan sonra yaptığı açıklamada, "Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Yani istinafa gitmek mümkün değil" dedi.

Erkek, açıklamasında şunları ifade etti: "Linç girişiminin arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu linç girişimi de planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür. Dava Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeliydi. Her zaman söylediğimiz gibi tek adam sisteminde yargı yürütmenin emri altına girmiştir."

"Adalet arıyoruz" diyen Erkek, "85 milyon adalete susadı. İlk seçimden sonra bu ülkedeki tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız. Ülkemizin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok" ifadelerini kullandı.