Kılıçdaroğlu'ndan Bayraktar'a tarihi yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan Bayraktar'a tarihi yanıt
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın kendisini hedef alan açıklamalarına

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın Atatürk Havalimanı'yla ilgili kendisini hedef alan "Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" paylaşımına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz" dedi.

 Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın abisi ve Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmeleri durumunda Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay projelerinin merkezi haline getirecekleri yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Bayraktar, muhalefeti hedef alarak, "Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" ifadelerini kullandı. 

"UZAY HEPİNİZE YETECEK KADAR GENİŞ"

Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan, Bayraktar'ın açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu yanıtında, Bayraktar'ı 'siyasallaşma' üzerinden eleştirerek, "Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımında şunları dile getirdi:

"Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş."

Kılıçdaroğlu, dün bir video paylaşarak, "Hayatımın en büyük projelerinden biri" diyerek iktidara gelmeleri durumunda Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay projelerinin merkezi haline getireceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, "Bunu kimlerle yapacağız? Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacağız. Lütfen gençler, gidin Google'a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün" diye konuşmuştu.